Welpen Ochtendhorde

Afspraken

Lid worden van of overvliegen naar de Welpen Ochtendhorde

LidWorden logo SchuinBen jij tussen de 7 en de 10 en ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Lijkt Scouting je leuk, maar weet je nog niet precies wat het is? Draai dan een keer met ons mee! Misschien is het wel wat voor jou. Hoe het in zijn werk gaat lees je hieronder.

Kosteloos kijken of je het leuk vindt.

De Welpen Ochtendhorde kunnen altijd nieuwe jeugdleden gebruiken. Er is op dit moment geen wachtlijst. Je kunt 3x gratis meedraaien, pas daarna hoef je te beslissen of je wil blijven. Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op om een afspraak te maken.

Je wil blijven!

Kei goed! Dan kun je je inschrijven bij de Wielewaal. Hiervoor vul je 2 formulieren in (inschrijfformulier en het gezondheidsformulier). Beide lever je in bij Akela. Deze formulieren en meer info over de inschrijving en de contributie kun je hier vinden.

Nadat je je hebt ingeschreven...

...mag je gaan "winkelen". Je kunt bij de Scoutshop een mooie groene blouse gaan kopen, samen met de bijbehorende badges. Het Welpen T-Shirt kost € 12,50 (maten XS (ong. 128), 140 of 156), aanschaf daarvan is verplicht. Het T-Shirt kan op warme dagen worden gedragen als uniform. Vergeet niet om stevige schoenen te dragen. Gympen of laarzen raden we af. Soms verkopen we tweedehands uniformen. Kijk hiervoor op onze nieuwspagina en/of informeer bij de leiding. Meer informatie over het uniform vind je hier.

Samenvattend heb je het volgende nodig als (aankomend) lid van de Welpen Ochtendhorde:

  • Groene Welpenblouse (Scoutshop)
  • Scouting Nederlandteken (Scoutshop) (linker borstzak)
  • Speltakteken Welpen (Scoutshop) (rechter borstzak)
  • Dasring (Scoutshop)
  • Wielewaalbadge (van de eigen leiding, € 2,50) (rechtermouw)
  • Wielewaaldas (van de eigen leiding, kosteloos)
  • Stevige veiligheidsspeld (zelf meenemen bij de installatie)
  • Welpen T-Shirt (van de eigen leiding, € 12,50 per shirt)

Als je al een tijdje meedraait met de Welpen Ochtendhorde, dan wordt je geïnstalleerd (zo noemen we het als je de verschillende badges opgespeld krijgt. Je bent vanaf dat moment een echte Welp!). Papa en mama, broertjes en zusjes, iedereen mag komen kijken. De installatiedatum is daarom in overleg. Tijdens de installatie leg je de Welpenbelofte af. Tot de installatie draag je het uniform blanco (zonder badges). Deze spelden we er pas op tijdens de installatie.

Kinderen die overgevlogen zijn van de Bevers, en dus al lid zijn van Scouting Wielewaal, mogen op hun blouse al het Scouting Nederlandteken en de Wielewaalbadge dragen. Ook de das mogen zijn al dragen. Tijdens de installatie krijgen zij alleen het Welpen speltakteken opgespeld. De Wielewaaltrui is optioneel, deze trui wordt eens per jaar verkocht tijdens de familieBBQ. Deze behoort niet tot het uniform en mag niet gedragen worden in de plaats van het uniform en/of het Welpen T-Shirt.

En dan?

Ben je een echte Welp! Elke week maken we plezier en spelen we ons spel in ons prachtige bos. Vergeet niet om elke week je complete uniform te dragen (Blouse en/of T-Shirt en de groepsdas).

Meer informatie over de gebruiken en gewoonten bij de Welpen Ochtendhorde lees je hier.

Tot slot; zowel bij nieuwe leden van buitenaf als bij Bevers die zijn overgevlogen leggen wij een ouderbezoek af. Tijdens het ouderbezoek komen allerlei onderwerpen aan de orde (speltak algemeen, de leiding, jullie dochter) en kunnen over en weer vragen worden gesteld waarvoor tijdens normale opkomsten geen gelegenheid is.