Welpen Ochtendhorde

Afspraken

Algemene afspraken en informatie over de Welpen Ochtendhorde

klok7Hieronder kun je meer lezen over onze draaitijden, afmelden, samen rijden, de installatie, de Welpenbelofte, openen en sluiten, de Yell, enkele regels. de nestindeling en de paklijst voor weekendjes.

Draaitijden

De Welpen Ochtendhorde draait elke zaterdag van 10:00 uur tot 12:30 uur. Uitzonderingen hierop worden ruim vooraf bekend gemaakt via de programmalijst op de website.

We verzamelen om 09:45 uur bij de blokhut (of op locatie indien dat in de programmalijst staat aangegeven.)

 

 

Afmelden

Omdat voor sommige programma's inkopen gedaan moeten worden of andere dingen geregeld moeten worden, is het belangrijk om vooraf te weten wie niet kan komen. Meld je daarom uiterlijk donderdagavond 21:00 uur af. Afmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch (bellen, sms of Whatsapp, gebruik hiervoor het telefoonnummer van Akela).
Wil je je na donderdagavond 21:00 uur afmelden, bijvoorbeeld als je ziek bent, dan kan dat alleen telefonisch! Dit voorkomt dat een afmelding per email wordt gemist. Zonder afmelding zal bij een "no show" op zaterdagochtend telefonisch contact worden gezocht om te kijken of alles o.k. is en er geen ongelukken zijn gebeurd onderweg naar de blokhut.

Op tijd komen

Kom op tijd. Om 10:00 uur openen we. Kom je te laat, dan mag je niet mee openen. Je kunt dan bij de blokhut wachten. Na het openen mag je weer aansluiten bij de groep.

Op tijd vertrekken

De laatste 15-20 minuten van het programma besteden we het aan het schoonmaken. We doen onze eigen afwas, maken het toilet schoon en vegen ons lokaal en de gang. De sluiting, die gepland staat om 12:30 uur, kan uitlopen op het moment dat de jeugdleden treuzelen bij het schoonmaken.

Is het krap haalbaar om een jeugdlid om 12:30 uur op te halen, bijvoorbeeld vanwege broertjes en zusjes die ergens heen gebracht moeten worden? Geef dit dan vooraf door aub. We kunnen hier dan rekening mee houden. Bedenk aub dat vanaf de sluiting de leiding geen verantwoordelijkheid meer draagt voor de jeugdleden.

Persoonlijk ophalen en afzetten

Graag zien we de ouder(s) als zij hun kinderen naar Scouting brengen. Het is niet de bedoeling de kinderen vooraan het bospad, of erger nog de Oirschotsedijk, af te zetten en weg te rijden. Persoonlijk contact geeft ons de gelegenheid de ouders iets te zeggen (zoals iets vroeger of later moeten stoppen) of vragen. Andersom is dat natuurlijk ook mogelijk op zo'n moment. Tijdens het sluiten mogen ouders bij de Raadsrots (de kampvuurcirkel) kijken naar het sluiten zodat ze mee kunnen luisteren naar de informatie die de leiding aan de kinderen geeft.

Wordt een Welp door iemand anders dan de eigen ouders opgehaald, laat dit dan vooraf aan ons weten. Kinderen worden niet meegegeven aan anderen dan de eigen ouders of die van een andere Welp.

Samen rijden

Er zijn altijd Welpen die bij elkaar in de buurt wonen. Samen rijden (of liever nog fietsen) is dus goed mogelijk. Gebruik de telefoonlijst die je van ons gekregen hebt om afspraken met elkaar te maken, of doe dat op zaterdag als je elkaar treft op de blokhut.

Oudervertegenwoordiging

Het hoogste beslissingsorgaan van Scouting Wielewaal is de Groepsraad. Namens de oudergroep nemen 3 ouders deel aan de Groepsraad, een voor elke leeftijdscategorie (5-10, 10-14, 14-17). Zij hebben spreek- en stemrecht. In de Groepsraad worden beslissingen genomen over belangrijke, speltakoverschrijdende zaken zoals verkiezing van bestuursleden, wijzigingen in de contributie of algemeen reglement en belangrijke investeringen. Jouw input als ouder van een jeugdlid wordt gewaardeerd.

Andere algemene informatie, gebruiken en gewoonten

Meer informatie over de gebruiken en gewoonten bij de Welpen Ochtendhorde vind je hier (of klik op de links hieronder)