Welpen Ochtendhorde

Leiding & Leden

Jeugdleden

Bij de Welpen Ochtendhorde zitten op dit moment (juni 2023) 19 jeugdleden en enkele meekijkende kinderen. In september en februari vliegen er een of meerdere Bevers over naar onze speltak, en vertrekken de oudste kids van de Welpen naar de Verkensters (overvliegen). Regelmatig komen er vriendinnetjes en nieuwe kinderen kijken. Indien er geen wachtlijst is, dan is er weer plek voor nieuwe leden! Interesse om een keer te komen kijken? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.

Voertaal bij de Welpen Ochtendhorde

Let op; de voertaal bij de Welpen Ochtendhorde is Nederlands. Kinderen zijn alleen welkom om mee te kijken als zij voldoende goed Nederlands spreken. Voor ouders: de voertaal van geschreven tekst is veelal Nederlands, zowel in email als op de website. 1 Op 1 communicatie kan ook in het Engels plaatsvinden. Spreek je geen Nederlands of Engels, dan is de Welpen Ochtendhorde niet de juiste keuze.

De nestindeling vind je hier.

De Welpenleiding

De leiding van de Welpen Ochtendhorde bestaat op dit moment uit 5 personen: Akela, Ikki, Marala, Raksha en Rama.

WhatsApp Image 2020 05 02 at 19.05.31 pasfoto onbekend pasfoto onbekendpasfoto onbekendWhatsApp_Image_2020-05-02_at_11.18.19.jpg

v.l.n.r. Rama, Marala, Raksha en Akela (tijdens "ik-scout-thuis" tijdens de corona-lockdown) (profielfoto Marala en Raksha volgt nog).

De vaste invalleiding

WhatsApp Image 2020 05 02 at 13.07.16Shanti is onze vaste invalleiding en was tot voor kort vaste leiding bij de WOH. Vanwege studie komt ze nu niet toe aan het wekelijks doen van vrijwilligerswerk.

 

 

 

 

 

 

 

De leiding stelt zich voor

Akela (Wolf)

AkelaWeb

Hoi meiden. Mijn naam is Akela en ik ben een wolf. In het echt (buiten de Scouting) heet ik Olaf. Ik geef sinds 2005 leiding aan de Welpen Ochtendhorde (eerst Esta's geheten) en ben vanaf 1984 lid van Scouting Wielewaal. Ik was toen 5, dus reken maar uit.... Ik ben als jeugdlid begonnen bij de Welpen, daarna ben ik overgevlogen naar de Verkenners (nu Scouts), vervolgens naar de Rowans (nu Explorers) en uiteindelijk naar de Klimstam (nu Roverscouts). Daarna heb ik (kort) bij de ondersteuning gezeten waarna ik besloot om leiding te worden. Ik vind het nog steeds heel erg leuk om te doen. Weten jullie hoe dat komt? Omdat jullie het zo leuk maken!

Omdat Scouting geen werk is en we er niet voor betaald krijgen, heb ik een leidinggevende functie bij het Ministerie van Financiën, waar ik een afdeling van ongeveer 120 personen leidt. Dat doe ik sinds 2013. De jaren daarvoor was ik werkzaam in de zakelijke dienstverlening. 

Akela is teamleider bij de Welpen Ochtendhorde en doet de oudercontacten, beheer van de website en - de penningen.

 

Ikki (Stekelvarken)

ikkiHey allemaal!

Ik ben Ikki, het stekelvarken. Buiten scouting heet ik Aniek! Ik ben 23 jaar oud (2023) en ben heel lang jeugdlid geweest van scouting wielewaal (van mijn 5e t/m mijn 17e!). Nu een aantal jaartjes verder ben ik weer teruggekomen om leiding te worden van deze leuke groep. Ik kom graag buiten en zit nu in het laatste jaar van mijn studie event management.

 

 

Marala (Flamingo)

maralaWeb

Hoi welpen, Mijn naam is Marala, Marala de flamingo, in het echt (buiten scouting) heet ik Ose en ben ik 18 jaar oud (2022). Ik was 7 jaar toen ik zelf bij de welpen begon, en 11 jaar later mag ik leiding worden bij de groep waar ik het vroeger ook zo ontzettend leuk heb gehad. Buiten scouting ben ik druk bezig met mijn opleiding aan de Pabo, ik zit nu net in mijn 2e jaar en kan niet wachten om over 3 jaar voor mijn eigen klas te staan. Voor de rest besteed ik mijn tijd graag aan mountainbiken, wielrennen, skeeleren, films/series kijken, lezen en afspreken met vrienden. Tot op scouting, Groetjes Marala.

  

 

 

 

  

 

Raksha (Wolf)

Raksha

Raksha zal zich hier voorstellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rama (Waterbuffel)

welpen Rama1

Hey meiden! Mijn naam is Rama en ik ben een waterbuffel. In het echt heet ik Dymphy en ik ben 20 jaar oud (2022). Ik ben zelf begonnen als jeugdlid bij de Welpen en heb daarna bij alle speltakken gezeten. Daarna leek het mij leuk leiding te worden, en jullie waren zo enthousiast dat ik heb besloten leiding te worden bij de Welpen Ochtendhorde. Buiten scouting studeer ik Forensisch Laboratoriumonderzoek (iets met scheikunde ).

Tot zaterdag! Groetjes Rama.

Rama is materiaalbeheerder.

 

Shanti (Mensenkind)

shanti 2WebHoi allemaal! Mijn naam is Shanti en ik woon in de jungle. Ik ben 18 jaar oud (2022) en sinds 2019 leiding bij de Welpen ochtendhorde. Sinds 2010 ben ik lid van Scouting Wielewaal, begonnen als kleine Bever en ondertussen doorgegroeid tot leiding van een geweldige club meiden!

Buiten scouting zit ik nog op school en volg ik de opleiding onderwijsassistent. Ook doe ik veel met muziek en vind ik het leuk om te reizen en de wereld te ontdekken!

 

Shanti is sinds september 2023 vaste invalkracht bij de WOH. Tot dat moment was de vaste leiding bij onze speltak. 

 

Nieuwe Welpenleiding?

profiel-onbekende-1

Heb jij interesse om een keer mee te draaien als leiding van een super leuke club enthousiaste meiden, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op! Een keer koffie drinken kan altijd!