Welpen Ochtendhorde

Meer uitleg over het Welpenthema

 
De Welpen Ochtendhorde spelen hun spel in het thema Jungle Boek. Omdat niet iedereen het jungle boek zal kennen, vertellen we hieronder wat meer over Mowgli, Shanti en de andere junglebewoners. Je leest er ook meer specifieke informatie over de plekken in en rondom onze blokhut, hoe we die noemen en waarvoor we die gebruiken.

 

De jungle in!

Shanti was nieuwsgierig. De jongen stootte wel wat klanken uit, maar het was zeker geen taal die ze kende. Mowgli heette hij, als ze het goed begrepen had. Waar zou hij wonen? Het dichtstbijzijnde dorp was aan de andere kant van de jungle. En niemand waagde zich in de jungle. Dat was het terrein van de roofdieren: de wolven, beren en panters.mowgliWeb

Ze stond midden in het veld. Mowgli liep steeds een paar passen vooruit, bleef dan staan, wenkte haar. Wat bedoelde hij? Wilde hij echt de jungle in? Hij leek totaal niet bang.

Haar nieuwsgierigheid won het van de angst. Als deze jongen haar per sé iets wilde laten zien, dan kon ze best naar de rand van de jungle. Ze hoefde niet ver te gaan, ze kon zorgen dat ze zo weer het open veld in kon vluchten.

Maar toen ze daar aangekomen waren, wenkte Mowgli: nog verder. Shanti aarzelde, maar volgde hem toch. Hij zag er zo zorgeloos uit, alsof hij nog nooit een roofdier gezien had. Haar hart sloeg over. Ze waren tien meter het bos in en daar kwam een panter aanlopen. Zijn donkere vacht glansde en zijn scherpe tanden blikkerden in een straal zonlicht die door de bomen viel. Ze draaide zich om en wilde shanti-2Webwegrennen. Maar het ging niet! Mowgli had haar pols gepakt. Hij zei iets tegen de panter. Het klonk zelfs als een panter! Kende hij hun taal? De panter ging liggen, nagels ingetrokken, tanden bedekt. Mowgli trok aan haar arm, ze moest wel mee! Hij was sterk.

Mowgli stond nu bij de panter en omhelsde hem! Daarna gebaarde hij haar dat zij aan de beurt was. Shanti wist één ding zeker: het was uitgesloten dat ze dat durfde. Mowgli trok aan haar hand, en bleef maar trekken, net zo lang tot haar hand op het hoofd van de panter lag. De panter duwde zijn hoofd iets omhoog, alsof hij van de aanraking genoot. 'Bagheera,' zei Mowgli. Heette dat beest zo? 'Shanti,' zei ze onzeker. Ze keek van Mowgli naar de panter. En ineens, zonder nadenken, legde ze haar armen om het dier heen, precies zoals ze Mowgli had zien doen. Die klapte en juichte, trok haar van Bagheera af en omhelsde haar.

Shanti bedacht dat dit wel eens het begin kon zijn van veel meer verbazingwekkende avonturen.

Junglekaart

Junglekaart

Raadsrots: Voor wijze raad ga je langs bij de raadsrots. Alle vergaderingen en belangrijke bijeenkomsten vinden daar plaats. Akela vertelt elke week belangrijke dingen bij de Raadsrots. Je moet dus zorgen dat je erbij bent. Ook openen en sluiten de Welpen hun programma bij de raadsrots, ofwel de kampvuurcirkel bij de vlaggenmast.

Het Wolvenhol: Oost West Thuis Best. Na een lange dag is er niks fijner dan terug te gaan naar het Wolvenhol; ons eigen lokaal. We kunnen er ook even uitrusten tijdens een programma en wat drinken.

De Khaali Jagah Vlakte: De kampeerplaats is geschikt voor kleine spelletjes. Hier komen we niet zo heel vaak.

De Nishaani plaats: Het spelbos is de plek voor grote, uitdagende spellen. Je kunt er ook tenten opzetten om in te slapen. Hier komen we elke week.

Haveli: Dit is het mensendorp, de huizen aan de overkant. Hier mag je niet komen. Mensen zijn meestal niet aardig voor de dieren.

De Emaarate Ruïne: Dit is de ingang van de blokhut, de doorgang naar het Wolvenhol. Voordat we ’s ochtends naar de Raadsrots gaan om te openen, verzamelen we eerst daar.

De Talaab Poel: Zonder water kunnen dieren niet overleven. Dieren drinken buiten, in dewasplaats. Ook kunnen ze zich hier wassen.

De Guha Grotten: zijn het slootjesbos. Hier kun je je goed verschuilen, zodat roofdieren je niet vinden!

 

Een groepsfoto van alle Junglebewoners

junglefigurengroot

In ons bos wonen niet alleen Ikki, Rikki Tikki Tavi en Akela....ook Koning Lowietje, Shere Khan, Marala, Tabaqui, Oe en vele anderen wonen er. En niet te vergeten Mowgli en Shanti! Hierboven een groepsfoto die we nog niet zo lang geleden hebben gemaakt.