Welpen Middaghorde

Afspraken

Het uniform

Het uniform wordt altijd gedragen bij de opkomsten. Met name bij het openen en sluiten van de dag. Het uniform bestaat uit de groepsdas, speltakblouse en (spijker)broek naar keuze. De keuze voor het gebruik van het uniform ligt in het feit dat iedereen gelijk is en geen onderscheid wordt gemaakt tussen rijk of arm. 

Groepsdas:

De blauw-oranje Wielewaal groepsdas laat bij scouting weekenden zien van welke scoutinggroep je lid bent, maar kan ook als hulpmiddel dienen bij activiteiten. Zo kun je er een mitella van maken, of een hete deksel van een pan afnemen. Deze groepsdas wordt ten aller tijden gedragen! Hierop is geen uitzondering. Bij de installatie van de Welp krijgt men 1 das vanuit de groep. Bent u deze kwijt of wilt u voor de zekerheid een tweede dan kunt u deze bij de leiding bestellen voor € 4,50.

Welpenblouse: 

De groene welpenblouse is te verkrijgen bij de Scoutsshop en wordt voorzien van 3 badges. Groepsbadge, speltakbadge en installatieteken. HIER is mee te vinden over de blouse. Maar ook bij weekenden en kampen worden vaak lintjes of badges uitgereikt of gekocht. Ook deze mogen op het uniform vastgemaakt worden. Je creëert hiermee helemaal je eigen indentiteit.

Pet:

Een pet mag gedragen worden maar alleen tijdens draaidagen en weekenden. Met officiele gelegenheden (zoals de fakkeloptocht) wordt echter geen pet gedragen. Tijdens het openen en sluiten moet de pet af.Bij officiële bijeenkomsten draag je altijd je scoutsblouse.

Scouting broek en schoenen:

Er worden geen eisen gesteld aan broek of schoenen. Wel is het handig om te kiezen voor een 'outdoor'broek met goede, gesloten, schoenen. Met de opkomsten wordt vaak in het bos gespeeld, of er worden bepaalde afstanden gelopen waarbij goed schoeisel belangrijk is. Een bijkomend voordeel van een outdoorbroek is de droogtijd. Na het nat worden van een dergelijke broek is deze veel sneller droog dan bijv. een spijkerbroek.    

Welpen T-shirts:

Ook het Scouting Wielewaal T-shirt behoort tot het uniform. Bij warm weer kan de leiding besluiten om alleen het t-shirt te gebruiken als uniform. Is het zeker lekker weer (boven de 20 graden) dan hoeft alleen het t-shirt gedragen te worden. Let wel de groepsdas moet ten aller tijden gedragen worden. Biij externe activiteiten zal de leiding aangeven dat de blouse verplicht is. Het is dus belangrijk altijd de blouse bij te hebben.

Wielewaaltrui:

Een leuke trui die tijdens het draaien gedragen kan worden maar is geen officieel uniform bij de Welpen Middaghorde. Alleen de groene blouse en het welpen t-shirt zijn ons uniform en dus tijdens openen en sluiten mag deze trui niet aan. Bij officiele gelegenheden (zoals de fakkeloptocht of uitjes) mag deze trui dus niet zichtbaar zijn. Als het koud is dan kun je de trui aantrekken maar daarover komt dan wel de scoutingblouse.