Welpen Middaghorde

Welpen Middaghorde Nieuws

Ouder-kind weekend 2018

Zaterdag 9 juni verzamelde al vroeg alle welpen met hun vader of moeder op de blokhut. Het was namelijk tijd voor het ouder-kind weekend 2018! We begonnen het weekend zoals een normale draaidag, namelijk met openen. Het bleek dat de welpen thuis toch even hadden moeten oefenen met hun ouders op het liedje ;). De teams voor de rest van het weekend werden gemaakt en "the ultimate battle" kon beginnen!

Allereerst moesten we elkaar natuurlijk wat beter leren kennen, we moesten immers een weekend doorbrengen met z'n allen. Hiervoor hadden we een paar kennismakingsspellen bedacht. De sfeer zat er al snel goed in en zowel de ouders als de welpen begonnen vol enthousiasme en fanatisme. Na de spellen moest er een teamvlag gemaakt worden. Deze moest het hele weekend bewaakt worden zodat deze niet door andere teams gestolen zou worden, dit kostte namelijk minpunten. Toen de vlaggen klaar waren gingen we op pad. De teams kregen de opdracht om tonnen, banken, legernetten en andere spullen mee te nemen voor het bouwen van een bunker. In een stoet trokken we naar het vijf minuten bos. Daar aangekomen begonnen alle teams bunkers te bouwen, wat we er mee gingen doen bleef nog even geheim. Na het harde werk werd het energiepeil weer omhoog gebracht met een broodje knakworst en werd er onthuld wat we met de bunkers gingen doen. We gingen lasergamen! De hele middag strijdde de teams tegen elkaar en speelde ze potjes lasergame en stratego. Aan het eind van de middag was iedereen moe en vertrokken we naar de blokhut om daar even bij te komen. Na de nodige rust lag het avondeten op tafel, letterlijk want we aten tafelfriet! Bij een weekend hoort een avondspel, dus vertrokken we naar de oirschotseheide voor een actief spel. Er moest van alles gesmokkeld worden zonder gezien te worden. Voor sommige ouders een hele work-out. Terwijl de kinderen naar bed gingen was er voor de ouders nog een pubquiz georganiseerd. Daarna werd er nog heel wat uurtjes gezellig bij het kampvuur gekletst.

Zondag stonden we weer vroeg op. Na het ontbijt kwam de uitleg voor het zondagprogramma. We gingen een speeltuin pionieren. Na een instructie over hoe je knopen moest leggen begonnen we met bouwen. Er kwam een wip-wap, schommel en glijbaan. Gelukkig was hij optijd klaar en konden we nog even spelen. Na het opruimen van de speeltuin was het weekend helaas alweer ten einde en was het tijd om te sluiten.

Bedankt voor het leuke weekend allemaal. De foto's zijn terug te vinden via deze link.