Welpen Middaghorde

Welpen Middaghorde Nieuws

Geslaagde ouder-kinddag

Zaterdag 10 juni was het weer tijd voor een ouder-kinddag. Alle welpen mochten vandaag hun ouders mee naar scouting nemen om te laten zien wat voor stoere dingen wij allemaal bij de welpen doen. De zon scheen in iedergeval volop dus dat beloofde veel goeds!

Na een potje krantenmeppertje, om alle namen te leren kennen begonnen we met het programma. De middag stond in het teken van Expeditie Robinson, en er was al gauw een strijd gaande tussen de beide kampen. Dit werd al duidelijk tijdens het potje stratego, waarbij de teams hun kampvlag moesten verdienen. Het was lastig, maar na een tijdje kwam kamp noord terug met de vlag van het andere kamp en won hiermee het eerste spel. 

 Na stratego moest er vuur gestookt worden waarmee en touwtje doorgebrand kon worden. Als het touwtje doorgebrand was kreeg je de opdrachten voor de rest van de dag. Er moesten verschillende opdrachten uitgevoerd worden, deze opdrachten moesten per kamp of tegen elkaar gedaan worden. Zo zijn er heel veel pijl en bogen gemaakt, hebben we A-lopen gedaan, is de eetproef uitgevoerd, hebben we een ei uit het raam gegooid en hebben we de kracht van de ouders op de proef gesteld. 

Voor het avondeten hebben we met z'n alle druk gekookt. Het werd een echte scouting barbecue met allerlei lekkere dingen, zoals hamburgers met kaas, kipspiesjes, groentespiesjes enz. Als toetje sloten we af met marshmallows boven het vuur! Nadat de afwas was gedaan en alles was opgeruimd werd er nog een potje weerwolven gespeeld als afsluiting.

We vonden het een geslaagde dag en hopen dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Bedankt allemaal, en hopelijk zijn jullie de volgende keer weer net zo enthousiast! Benieuwd naar de foto's van deze dag, kijk dan in ons fotoboek.