Welpen Middaghorde

Essentiële Uitrusting voor Jonge Avonturiers

Bij de scouting is het belangrijk dat je goed voorbereid bent op avonturen in de buitenlucht. Hier zijn enkele tips voor het aanschaffen van essentiële materialen:

Zakmes: Een veilig zakmes is onmisbaar. Kies een mes waarvan het mesblad niet groter is dan de handpalm van een kind en dat zichzelf vergrendelt bij het openen, zoals een Opinel. Dit vergroot de veiligheid tijdens het gebruik. Een goed zakmes vind je bij de Scoutshop, waar je ook advies kunt krijgen over het beste mes voor jouw scoutingavonturen.

Slaapzak: Voor de nachten buiten is een warme slaapzak cruciaal. Zorg voor een slaapzak die geschikt is voor de temperaturen waar je scoutinggroep meestal kampeert. Extra tip: neem een extra deken mee als het erg koud wordt. Zowel de Scoutshop als Decathlon bieden betaalbare en kwalitatieve slaapzakken.

Matje: Een zelfopblaasbaar matje is aan te raden boven een luchtbed, omdat deze meestal meer isolatie en comfort biedt. Dit is vooral belangrijk tijdens koudere nachten. Deze matjes zijn ook te vinden bij de Scoutshop en Decathlon.

Stevige schoenen: Goede, stevige schoenen zijn essentieel voor veilige en comfortabele wandelingen. Kies schoenen die ondersteuning en bescherming bieden; vermijd laarzen en joggingsbroeken die minder geschikt zijn voor ruw terrein.

Dagrugzak: Elke scout heeft een dagrugzak nodig die groot genoeg is voor een fles water, lunch en een regenpak. Dit zorgt ervoor dat je kind alles bij zich heeft wat nodig is voor een dagtocht.

Naamlabels: Voorzie alle kledingstukken van een duidelijk naamlabel. Dit maakt het makkelijker om verloren items snel terug te vinden, wat vaak voorkomt tijdens drukke scoutingactiviteiten.

Met deze uitrusting is je kind goed voorbereid op de uitdagingen van scouting en kan het optimaal genieten van de natuur en de activiteiten die op het programma staan. Bezoek de Scoutshop of Decathlon voor advies en de aanschaf van deze essentiële materialen. Veel plezier en avontuur gewenst!

Handige links:

https://www.scoutshop.nl/

https://www.decathlon.nl/

Openingslied welpenmiddag

Voor we elke week de vlag hijsen zingen we met z´n alle ons eigen welpen openingslied. Omdat er nieuwe leiding is gekomen en er leiding weg is gegaan hebben we ons lied wat aangepast. Hieronder vind je het ´vernieuwde' openingslied. Zo kunnen jullie allemaal alvast oefenen zodat iedereen ons voortaan kan horen zingen!

Nieuwe welpen zijn welkom!

Afgelopen zaterdag (13-03) hebben wij weer 4 nieuwe welpen geïnstalleerd. Francesco, Dara, Pim en Jip welkom bij de welpen!

 Wachtlijst Welpen middaghorde

 

Lijkt het jou nu ook leuk om samen met een groep jongens tussen de 7-10 allerlei stoere, gekke, leuke en uitdagende dingen te doen in het bos? Dan zijn de welpen echt iets voor jou! 

Voor meer informatie over de welpen kan er gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Momenteel zijn er erg veel aanvragen, waardoor we helaas een wachtlijst hebben. We zullen bij nieuwe aanmeldingen zo spoedig mogelijk contact opnemen om te kijken op welke termijn je aan de beurt zou zijn om mee te komen kijken. Bij interesse kan er vrijblijvend drie keer meegedraaid worden, waarna er eventueel gestart kan worden bij de welpen.

 

Welpen bingo van start gegaan!

Schermopname 1

Zoals we jullie allemaal per mail hebben laten weten, hebben we een welpen bingo voor jullie bedacht. Hierdoor hebben we toch een beetje scouting in de gekke tijden waarin we niet bij elkaar mogen komen op de blokhut, scholen gesloten zijn en iedereen verzocht wordt binnen te blijven.