Welpen Middaghorde

Record opbrengst sponsor filmmarathon!!

Zaterdagavond 24 februari verzamelden we met de welpen op de blokhut voor de jaarlijkse sponsor filmmarathon. 

SFM meter 2. 2Nadat iedereen zijn slaapspullen klaargelegd had en de pyjama's aangetrokken waren kon er gekozen worden welke film er als eerste gekeken ging worden. Dit werd uiteindelijk Lego Batman. Een erg leuke film welke gekeken werd met een glas fris en chips, want dat kan natuurlijk niet ontbreken op een filmavond! De eerste centen van de avond waren binnen. Gelukkig waren alle welpen nog wakker voor de tweede film, er werd gekozen voor de schippers van de kameleon. Na deze film was het al laat maar toch waren alle welpen nog klaar wakker voor de volgende film: Garfield. Een grappig film over een gekke rode kater. Nadat deze film was afgelopen kon de meter weer ingekleurd worden en hadden we al een mooi bedrag verdiend. Ondanks de slaperige gezichtjes hier en daar moest er nog een vierde film op. We gingen jungle book kijken, een film die echt bij de welpen past. Tijdens deze film werd het wel erg stil en veel welpen waren in slaap gevallen. Na de film was het ook voor de rest van de welpen tijd om te slapen. Gelukkig konden we de volgende ochtend de vijfde en laatste film kijken; spongebob the movie. 

Openingslied welpenmiddag

Voor we elke week de vlag hijsen zingen we met z´n alle ons eigen welpen openingslied. Omdat er nieuwe leiding is gekomen en er leiding weg is gegaan hebben we ons lied wat aangepast. Hieronder vind je het ´vernieuwde' openingslied. Zo kunnen jullie allemaal alvast oefenen zodat iedereen ons voortaan kan horen zingen!

Insignes

insignes welpen

Sinds dit draaiseizoen zijn we bij de welpen weer begonnen met het werken met insignes. Tijdens bepaalde draaidagen proberen wij de welpen wat scoutingskills te leren. Op deze manier zijn ze goed voorbereid wanneer ze overvliegen naar de scouts, en natuurlijk is het ook voor de jongste welpen leuk om hier wat over te leren. 

Uitje naar de ontdekfabriek een groot succes! (foto's online)

Zaterdag 18 november waren we eens een middagje niet op de blokhut. Er stond namelijk een verrassingsuitje op locatie gepland. We verzamelden op strijp-S waar we een bezoekje brachten aan de ontdekfabriek.

De leiding op pad

Afgelopen weekend is de leiding op pad geweest. We zijn er vroeg bij dit jaar, maar we zijn alvast een kijkje wezen nemen op de zomerkamplocatie van 2018! Hier hebben wij het terrein bekeken en alvast wat voorbereidingen getroffen. Waar wij precies heen zijn gegaan houden we nog eventjes geheim, maar misschien dat je uit deze foto iets wijzer wordt ;). IMG 20171029 WA0024