Welpen Middaghorde

The Jungle Book 2-037Welkom bij de Welpen Middaghorde

Introductie

Duik met ons in het avontuur van de Welpen Middaghorde, waar jonge avonturiers van 7 tot ongeveer 10 jaar een spannende reis maken door de wereld van het Jungle Boek. Elke zaterdag, precies tussen 14.00 en 16.30 uur, transformeert ons terrein bij de Wielewaal tot een echte jungle vol actie en avontuur!

Je kent het Jungle Boek misschien al van Disney, maar wist je dat het oorspronkelijk is geschreven door R. Kipling? Het verhaal volgt Mowgli, een mensenkind dat wordt grootgebracht door een groep wolven in de wildernis. Samen met de Welpen (de jonge wolven) en onder begeleiding van wijze figuren als Akela, Baloe en Bagheera, leert hij de wetten van de jungle. En met Kaa de slang en andere wezens uit de jungle beleeft hij altijd spannende avonturen!

In onze groep nemen de kinderen de rol van de welpen op zich, terwijl onze leidinggevenden personages uit het Jungle Boek belichamen. Zo hebben we Kaa de slang (Marcel), Hathi de olifant (Gijs), Piko de Bever (Alice), en natuurlijk Baloe de beer (Laura). Hoewel sommige personages misschien niet in het originele boek van Rudyard Kipling voorkomen, ze zijn wel bekend uit de Disney-films.

De Welpen zijn onderverdeeld in verschillende nesten, elk met een nestleider en een assistent-nestleider. Deze rollen worden doorgaans vervuld door de oudste welpen van de groep. Elk nest, herkenbaar aan de kleuren blauw, zwart, rood en wit, vormt samen een horde van ongeveer vier tot zeven welpen.

We houden er elk jaar een reeks spannende evenementen op na, zoals het Ouderkindweekend, waar je een weekend doorbrengt met je vader of moeder. We leren ook vuur maken, spelen Levend Stratego, bouwen hutten en vieren Rimboe Rambodag. En natuurlijk sluiten we het welpenjaar af met een groots zomerkamp, meestal in de eerste week van de zomervakantie, waar we zes dagen doorbrengen in een blokhut of op een kampeerterrein.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze programma's? Klik dan hier voor meer informatie!

 

Algemene informatie

Onze toegewijde leiders, in de voetsporen van alle andere leiders bij Scouting Nederland, leveren hun tijd en energie volledig op vrijwillige basis. Met ervaringen en herinneringen uit hun eigen scoutingdagen, streven ze ernaar om de Welpen Middaghorde een fantastische plek voor alle kinderen te maken. Er zijn echter enkele aspecten waar we je aandacht voor willen vragen.

Ondanks dat we een robuust team van leiders hebben, is onze huidige groep vrij groot. Ons streven is om elke welp een memorabele en plezierige tijd te bezorgen, of het nu een dag, een weekend of een hele week is. Toch kan het voorkomen dat we, ondanks onze beste inspanningen, een aanmelding moeten weigeren. Onze reden hiervoor is simpel: we hebben geen pedagogische achtergrond. Ons doel is om alle kinderen spelenderwijs te laten samenwerken en hen verschillende scoutingtechnieken te leren, zodat ze goed voorbereid zijn om naar de scouts-verkenners te gaan als ze ongeveer 10 jaar oud zijn.

Bij de eerste proefsessies vragen we je dan ook om rekening te houden met onze beperkingen en alle belangrijke informatie over je kind aan ons door te geven. Als je twijfels hebt, zijn we meer dan bereid om dit van tevoren met je te bespreken. Ook na de proefsessie zullen we samen evalueren om je een duidelijk beeld te geven van wat je kunt verwachten.

We willen niemand uitsluiten, maar het belang van de andere kinderen in onze groep en het welzijn van onze vrijwillige leiding betekent dat we niet altijd iedereen kunnen accepteren. We waarderen je begrip en medewerking in deze kwestie enorm.