Welpen Middaghorde

The Jungle Book 2-037Welkom bij de Welpen Middaghorde

Introductie

 

Bij de Welpen Middaghorde spelen jongens (van 7 tot ±10 jaar) met het thema: "Het Jungle boek" en draaien bij de Wielewaal elke zaterdag van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Het Jungle boek is geschreven door R.Kipling maar de meeste kennen het waarschijnlijk van Disney films. In het boek wordt Mowgli (een mensenkind) opgevoed door een wolvenhorde in de rimboe. De wolvenhorde wordt geleid door Akela, de oudste en wijste wolf. Mowgli speelt samen met de Welpen (jonge wolven), als of het broertjes zijn. Het mensenkind en de welpen moeten zich zelf kunnen redden in de jungle, zodoende leert Baloe (een bruine beer) hun alles over de jungle. Met onder andere Bagheera (een zwarte panter) en Kaa (een reuzen slang) beleeft Mowgli spannende avonturen.

 

Alle kinderen zijn de welpen en de leiding heeft allemaal een naam uit het Jungle Boek jungle. Momenteel hebben wij de volgende namen voor de leiding : Ka (Marcel) de slang, Hathi de olifant (Gijs), Junior (Daan) het baby olifantje, Piko (Alice) en Baloe (Laura) de beer. Het kan zijn dat enkele karakters niet voorkomen in het originele boek van Rudjard Kipling maar wel weer in de Disney films of andersom.

De Welpen zijn verdeeld in nesten met ieder een nestleider en een hulpnestleider. Beide zijn meestal de oudste welpen van de groep. De nestleider heeft de leiding over het nest, dat wil zeggen dat hij de jongere welpen de weg wijst. De hulpnestleider helpt de nestleiding of neemt zijn taken over bij afwezigheid van de nestleiding. Alle welpen bij elkaar heet een horde en bestaan bij ons uit vier nesten van zes a zeven welpen. De nesten zijn te herkennen aan de kleur blauw, zwart, rood en wit.

Enkele programma's die elk jaar terugkomen zijn:

  • Ouderkindweekend, een weekend samen met je vader of je moeder.
  • Vuurtje stoken,
  • Levend stratego,
  • Hutten bouwen.
  • Rimboe Rambodag.

En natuurlijk wordt het welpenjaar afgesloten door een groot zomerkamp. Meestel in de eerste week van de zomervakantie gaan we zes dagen naar een blokhut of een kampeerterrein.

Wil je meer over de programma's weten klik dan op link

 

 

Algemene informatie

Al onze leiding, net als alle andere leiders bij Scouting Nederland, doen dit geheel vrijwillig en hebben hun ervaring vanuit de eigen scoutingjaren meegekregen. Bijna alle kinderen kunnen dus zonder problemen bij onze Welpen Middaghorde komen maar er zijn wel zaken waar u rekening mee moet houden. Hoewel wij een flinke club leiders hebben staan is onze huidige groep groot. Wij doen onze uiterste best om alle kinderen een leuke dag, weekend of week te bezorgen maar het kan helaas voorkomen dat wij toch een aanmelding afwijzen. Dit heeft als reden dat wij geen pedagogische achtergrond hebben. Wij hebben als doel alle kinderen op spelender wijs samen te laten werken en diverse scoutingtechnieken bij te brengen zodat de kinderen, bij het bereiken van de leeftijd van ± 10 jaar, met een goede voorbereiding door kunnen geven aan de scouts-verkenners. 

Bij de eerste keren proefdraaien vragen wij dan ook of u hiermee rekening wilt houden en alle belangrijke informatie aan ons door te geven. Mocht u twijfelen dan kunnen wij dit met u vooraf bespreken. Ook na het proefdraaien zullen wij met u bespreken wat u kunt verwachten. Wij willen het liefste niemand uitsluiten maar voor het belang van de andere kinderen bij onze speltak en ook in het belang van onze vrijwillige leiding kunnen wij niet alle kinderen aannemen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.