Scouts Verkensters

Afspraken

Afspraken draaien

Hieronder een aantal afspraken die we met de verkensters hebben tijdens het draaien en dingen die handig zijn om te weten.

Fietssleutels
De fietssleutels verzamelen wij voor het draaien altijd in een bak, zo kunnen ze tijdens het draaien niet ergens in het bos kwijt raken. 

Telefoons 
Telefoons en andere elektrische spullen laten we tijdens het draaien thuis. Mocht het nodig zijn dat je een telefoon meeneemt, omdat je bijvoorbeeld alleen naar de blokhut fietst, dan lever je deze voor het draaien bij de leiding in.

Zakmessen
Tijdens een aantal programma's zoals bijvoorbeeld vuur maken is het erg handig een zakmes bij je te hebben. Denk hier zelf aan als je dit op het programma ziet staan. Bij andere programma's mag je ook altijd je zakmes gewoon meenemen.  

Ophalen
Als je opgehaald wordt na het draaien, dan wacht je bij de blokhut en niet aan het bospad. Zo weten wij wie er nog zijn en zien we je weggaan.

Dagrugzak
Soms gaan we tijdens het draaien van de blokhut af of draaien we een dag ergens anders. Dan staat er vaak in de mail dat je een dagrugzak mee moet nemen. Mocht het niet in de mail staan, maar staat er wel een tocht of iets anders waarbij je weg bent van de blokhut op het programma, denk er dan zelf aan. In je rugzak neem je sowieso iets te drinken en je regenpak mee. En verder wat je zelf denkt nodig te hebben.