Scouts Verkensters

Logboek Verkensters

Logboek openluchtbioscoop 1/2-6-2022

kampvuurWe begonnen ’s avonds met vuur maken en de frietzakjes opzetten. Wij hadden van twee zeilen een soort tent gemaakt waar we met z’n negenen inlagen. Je mocht ook in de openlucht slapen als je dat wilde. Daarna gingen we Harry Potter en de steen der wijze kijken bij het kampvuur. Bram had een filmprojector neer gezet waar we de film op keken. Wij (Macy & Annick) lagen samen onder een dekentje. Het was heel gezellig.

Nadat de film was afgelopen moest iedereen naar bed toe behalve de PL’s en APL’s. Die moesten een rugzakje met water en wat lekkers halen. Ook moesten we onze slaapzak meenemen en ons warm aankleden. Toen moesten we met z’n alle naar het lokaal gaan. De leiding legde uit dat we onze slaapzakhoes moesten gebruiken als blinddoek, omdat we een dropping zouden krijgen. HOE LEUK!!!! We kregen allemaal een glowstick en toen legde Bram het spel uit:

De bedoeling was om terug naar onze blokhut te lopen. Maar onderweg kon het zomaar zijn dat de leiding voorbij kwam in een auto, dan moesten we snel de bosjes in gaan, want anders werden een paar van onze glowsticks afgepakt. En als we er geen meer over hadden dan werden we meegenomen en ergens anders gedropt.

 

Rond 00:00 gingen we met z’n alle naar de auto’s. Eden, Silvia en wij gingen in de auto van Taco. Lara, Lieke en Isa gingen in de auto van Bram met Charlotte. We reden een lange rit van 18 minuten toen we bij de rand van een bos aankwamen. Vanuit daar moesten we beginnen met de dropping. We kregen 2 minuten voorsprong dus we gingen heel hard rennen. We gingen gelijk het eerste paatje in dat we zagen. Toen ze na een tijdje voorbij waren liepen we het paadje uit en liepen we door. In het begin waren we 2 kilometer de verkeerde kant opgelopen en liepen we terug. We hadden al een paar keer auto’s voorbij zien komen dus we waren al vaak in de bosjes weggedoken. Toen we eenmaal op het goede pad zaten zagen we een auto stilstaan die helemaal donker was. Maar we zagen er niet iets verdachts aan dus we liepen gezellig door. Toen hoorde we die auto startten en renden we snel weg. Maar helaas hadden ze Eden, Silvia, Lieke en Lara zien rennen. Dus we moesten 4 glowsticks inleveren. Nadat dat gebeurd was liepen we door naar een wat drukkere weg. Toen vond Macy een minion poppetje op de weg. Het was zo’n speeltje van de Mac Donalds, Dat werd toen onze mascotte. Toen we langs die drukke weg liepen kwamen er veel meer auto’s voorbij dus moesten we veel vaker de sloot induiken. Zo liepen we een tijdje door. Op een gegeven moment was er een soort elektriciteitskasje in de verte waar we op af liepen. We vonden het wel een goede plek om achter te schuilen als er weer een auto voorbij zou komen. Maar we waren niet de enige die dat een goede verstopplek vonden, want Charlotte en Bram zaten daar achter verstopt. Ze lieten ons echt heel hard schrikken en pakte weer een paar glowsticks af. Dus helaas moesten we mee in de auto’s en werden we weer ergens anders gedropt. Vanaf daar liep Lieke niet meer mee want ze had veel last van de brandnetels dus ging ze met de leiding mee. En dus liepen we verder met z’n zessen. We werden heel dichtbij de scouting gedropt. Dus wij en Isa dachten: we zijn nu zo dichtbij ze gaan ons echt nooit weer pakken. Maar dat dachten we verkeerd, want we werden opnieuw meegenomen en op de zelfde plek gedropt met z’n drieën. Nu keken we wel beter uit.

Uiteindelijk waren we allemaal weer heel aangekomen op de blokhut. Toen kregen we een hamburger bij het kampvuur. Rond half 4 moesten we naar bed. Om 10:00 moesten we onze spullen opruimen en kregen we een lekker eitje, gemaakt door Charlotte, Bram en Annemieke. Toen hoefde we alleen nog maar op te ruimen en corveeën, daarna gingen we allemaal naar huis. Dus wij fietsten samen naar huis met onze hikerugzakken op onze rug.

Geschreven door:

Macy & Annick