Scouts Verkensters

Algemene Speltakinformatie

Wie zijn wij?

We zijn een groep meiden van 10 tot 14 jaar die bijna elke zaterdag een gaaf programma hebben. We draaien van 1 uur tot half 5 in de wintertijd en tot 5 in de zomertijd en proberen zoveel mogelijk buiten te zijn. Tijdens het draaien werken we met patrouilles, dit zijn kleine groepjes van ongeveer 5 personen. Iedere patrouille heeft een patrouilleleider die de patrouille aanstuurt, dit is vaak de oudste in de patrouille. Zo leren ze zelfstandig te zijn en leiding te geven.

Wat voor programma's hebben we?

Vuur stoken, pionieren en tochten lopen staan op het programma. maar hele andere dingen zoals een uitje of een filmavond kun je ook op het programma vinden. Voor een goed beeld van het programma kun je links in het menu op programma klikken voor het actuele programma.

Naast gewone draaidagen hebben we af en toe ook groepsactiviteiten zoals de erwtensoeptocht, de Wielewaal kookwedstrijden, Sint Joris, JOTA/JOTI en het groepsweekend.

Verder draaien we ook wel eens een heel weekend zoals tijdens het groepsweekend, winterkamp en de regionale scouting wedstrijden.

Aan het eind van het schooljaar hebben we altijd zomerkamp, we gaan dan een hele week op kamp. Dit kan in Nederland zijn, maar af en toe gaan we ook wel eens naar het buitenland. Tijdens dit kamp werk je ook weer met de patrouilles en heb je per patrouille je eigen tent en zelfgebouwde keuken. Je kookt elke avond samen met de andere leden in je patrouille voor je eigen patrouille. Verder lopen we dan altijd een mooie hike, hebben we verschillende uitjes en gave spellen.

 

Als je nog meer wil weten over de verkensters, vraag het ons dan gerust!