Scout Verkenners

Scouts Nieuws

Patrouillestrijd

Na de indeling van de patroilles was het dan eindelijk tijd om voor je eigen patrouillenaam te strijden. Deze dag is gekozen om op de Oirschotse heide de laten zien wat je allemaal al kunt.  Zo waren er diverse spellen op de zandvlakte uitgezet om onderling te strijden.

Zo waren de volgende uitdagingen:
1.  Kruissteek, middels kompas de juiste lijn bepalen waar de kruising uitkomt. Hier lagen extra bonuspunten onder het zand begraven. Een goede scout kan de juiste plek bepalen, en graven maar.
2. Een route lopen met je kompas, maar hoeveel is nu exact een meter. Dat is nog lastig uitmeten.
3. Kaarthoekmeter. Hier kon het juiste codewoord gevonden worden als ze met de kaarthoekmeter de juiste locatie op de stafkaart in de realiteit ook konden vinden.
4. Olilaat. Met de route op papier het juiste pad bewandelen. Dan viel ook nog niet mee met een iedere keer veranderend Noorden.

Bovenstaand bepaalde de standen welke als startpunt golden voor de eindstrijd. Deze eindstrijd gng om behendigheid en inzicht. Zo snel mogelijk een coördinaat in de GPS zetten, en rennen naar die locatie om als eerste te kunnen kiezen welke patrouille naam je gaat worden. Voor de meeste was de uitkomst, een goede uitkomst.

 Het resultaat is te zien op onze Leden pagina.