Scout Verkenners

Scouts Nieuws

Winterkamp 2014

In het weekend van 2 februari was het zover dat de scouts deel konden nemen aan het jaarlijkse Winterkamp. Het weer was niet superkoud, maar koud genoeg als je je onvoldoende had voorbereid. Het was een super kamp waarbij iedereen het super naar hun zin hebben gehad.

Zie hier voor de foto's.

 Het begon allemaal op vrijdag avond. De leiding had de nodige voorbereidingen getroffen om de kinderen te ontvangen. Zo links en rechts kwam al de vraag waar ze moesten slapen. Het standaard antwoord was. In een tent. Maar in tegenstelling tot wat ze dachten moesten de kinderen zelf een frietzak of tent maken waarin de de nacht doorbrachten. Dat was nog stevig doorploeteren in het donker.

Zaterdag na het ontbijt was het over dat de kinderen konden gaan bouwen aan een boomhut. Maar ook hierin moesten ze de nacht gaan slapen en moest dus ook goed gemaakt worden. Enkele patrouilles hadden nog wel hulp nodig om de basis goed vast te zetten.  Dit was een extra uitdaging om ook deze nacht niet in de kou door te brengen en het bouwwerk zo goed mogelijk winddicht te maken. Prima gelukt, en iedereen had weer een ander idee van hoe de boomhut uiteindelijk vorm moest krijgen. Er was er zelfs een bij met een "gordijn" welke ze open konden maken wanneer ze wakker werden.

Helaas moesten ze zondag weer alles opruimen om na een lekkere lunch met een gebakken ei met spek af te sluiten.

 

Iedereen bedankt voor dit gezellige weekend.