Scouts Verkenners

Scouts Verkenners Nieuws

ZOKA 2013

Baarn, 06 juli 2013. De Scouts sluiten een geweldig zomerkamp af met weer een berg aan leuke momenten en spannende activiteiten. We stelde als leiding het doel dat het ook een bijzonder kamp moest zijn omdat er maar liefst 6 kinderen volgend jaar naar de Expolers over gaan vliegen. De ouders hebben de nodige verhalen wellicht al gehoord. En natuurlijk zal er ook tijdens de FFFBBQ de nodige aanvullingen getoond worden met de gepresenteerde foto's.

Dus noteer alvast 07 september in je agenda als FFFBBQ.

 

Maar ons avontuur begon natuurlijk al op 28 juni. De leiding vertrekt met alle materialen richting het kampterrein Buitenzorg in Baarn om te kijken hoe we ons kampterrein gaan indelen en de eerste opbouw te doen. En het begon al goed met de materiaaltent. De stokken hoorde niet bij de tent. hmmmm, hoe gaan we dat nu doen. Maar uiteindelijk wisten we met het nodige kunst en vliegwerk een leuke materiaaltent neer te zetten.

Daarna was het op 29 juni voor de kinderen met de fiets verzamelen bij Maartensdijk in de buurt. Vanuit hier konden de scouts met een GPS richting ons kampterrein fietsen. En natuurlijk even bij prinses Beartrix op de koffie. Maar helaas mochten we niet naar binnen. En dan kon per patrouille gestart worden met het bouwen van je eigen keuken en je eigen tent.

Verder in de week hadden we leuke activiteiten staan. Avondspel, hoogteparcours en als topper en spelletje lasercombat. Natuurlijk was dit alleen maar mogelijk omdat de scouts dit jaar goed hun best hebben gedaan om middels acties geld bij elkaar te verzamelen. Zo zie je gelijk resultaat van de acties. Maar ook survival was een deel van het programma. Bij de hike kregen de kinderen een doosje "om te overleven" mee, met daarin voldoende eten om te "overleven" voor een dag.

En tijdens de survivaldag moest er gestreden worden om je eten te kunnen betalen. Initiatieven om te overleven werden beloond. Vallen maken, speren, pijl en boog, touwladder alles wat nodig was om in het wild te kunnen leven. Maar ook wanneer je medepatrouillelid gewond was moest deze kunnen worden vervoerd. Gelukkig waren voldoende kinderen vindingrijk om iets te maken en zo kon tijdens deze dag "stok"brood gebakken worden en voor het avondeten pannekoeken gebakken worden op Letse vuren. De dag ook weer "overleefd".

De kampdopers waren ook de "sjaak". Niets vermoedend was er door de patrouille oudste een looproute uitgezet om zo de routetechnieken te oefenen. Deze waren tijdens de hike niet helemaal uit de verf gekomen. En wij als leiding speelde dit spelletje natuurlijk gewoon mee. Plotseling moesten ze vaart maken om hun oude kleren aan te trekken, ze werden smerig gemaakt en moesten een stormbaan over, door de modder heen en als laatste een zeepbaan afglijden. Zo werden onze 5 nieuwelingen op kamp welkom geheten.  

En zo kunnen we een boekje volschrijven met belevenissen. Het was een geweldig zomerkamp, iedereen bedankt en een fijne vakantie gewenst. En vergeet niet om 07 september aanwezig te zijn bij de FFFBBQ.