Scout Verkenners

Scouts Nieuws

LUCHTBALLON MAKEN

Op 08 december 2012 was het voor de Scouts Verkenners tijd om luchtballonnen te maken. Maar ja, hoe pak je dat aan. Na een korte instructie hoe je een luchtballon moet maken van rijstpapier gingen de Scouts Verkenners beginnen aan het knutselen. Allereerst een mal maken van wat steviger paper met de juiste afmetingen.

De rest van de patrouille kon aan de slag met het rijstpapier aan elkaar lijmen. Met vellen rijstpapier (80x80cm) werden er twee aan elkaar gemaakt, en dit 6x. Even laten drogen en daarna kon met de mal de juiste vorm worden uitgeknipt. Alle losse delen aan elkaar lijmen en de ballon krijgt zijn vorm. 

Het mooie aan de mal is dat aan de onderzijde van de ballon voldoende ruimte vrij is gehouden om de warme lucht in te laten stromen. Wat branders om de warme lucht te genereren, ballon erboven en daar gaat ie de lucht in. Geweldig om te zien hoe hoog zo'n ballon kan op alleen zijn hete lucht. Het was dan ook enkele patrouilles gelukt om de ballon meerdere malen de lucht in te blazen.

En was het allemaal goed gegaan?        Kijk hier snel naar de foto's