Scout Verkenners

Scouts Nieuws

TIJD VOOR ACTIE

Eindhoven, 03 november 2012,  Tijd voor Actie en dit jaar is de actie Zweeds vuur ook bekend als Zweedse fakkel. Deze actie is bedoeld om de kinderen zelf geld in te laten zamelen voor bijvoorbeeld te gekke zomerkamp activiteiten. Hoe meer geld ze inzamelen, des te leukere activiteiten wij als leiding kunnen organiseren voor onze Scouts.

HELPT U OOK MEE? Geef dan snel uw bestelling op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(grotere versie van de poster)

 Zweeds vuur poster 220

Om Zweeds vuur of Zweedse fakkel te maken gaan de Scouts aan de slag met een houtblok van een 30 à 40 cm hoog. Bewapend met een handzaag gaan ze vol goede moed aan de slag om de nodige sleuven in het blok te zagen. Een zware klus die de nodige zweetdruppels kost. Maar daarnaast leerzaam omdat de scouts ook bezig zijn met het insignewerk en het fijne van houtbewerking en zagen leren. 

 

Het blok wordt nog verder bewerkt zodat het een kleine moeite is om deze na de koop thuis aan te steken. Voor die blokken die niet klaar zijn zullen wij als leiding de nodige handjes bijzetten om iedereen die er één wil bestellen ook te kunnen verkopen. Als leiding zijn wij erg benieuwd wie van de Scouts de meeste fakkels weet te verkopen.

 

De Zweedse fakkel is tevens een leuk artikel om bijvoorbeeld iemand kado te doen. Maar zeker ook voor eigen gebruik in de tuin brengt de fakkel de nodige gezelligheid met zich mee.  Dus wacht niet langer en geef uw bestelling door aan de Scouts of de scoutsleiding. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 Veel brandplezier

 

 

(let op: voorwaarden en specificaties kunnen tussentijds worden bijgesteld)