Scout Verkenners

Scouts Nieuws

BOERENGOLF

De ochtend voorspelde niet veel goed. Regen, regen en nog eens regen. Bij aankomst op de blokhut zag het er niet al te rooskleurig uit. Maar we hielden er vertrouwen in dat we in de middag een leuk spelletje Boerengolf konden spelen. En dat werd beloond.

Boerengolf intro1Na een natte ochtend klaarde het prima op en onze scouts konden aan de slag. Na een kort instructie van Robbin ging iedereen op zoek naar een dikke tak om zelf een klomp te kunnen maken. Met de beugelzaag in de hand en wat zweet van het zagen, werd de vorm van een klomp al bij sommige zichtbaar. Er was aangegeven om zacht hout te nemen zodat het makkelijke zaagt. Helaas kwamen sommige scouts terug uit het bos met een eikenhouten tak. Die hadden dan ook alle moeite om op tijd een klomp klaar te krijgen.

 

We staken de bezemstelen in onze zelf gemaakte klomp en we konden van start. Onze golfbaan was lekker door het spelbos naar het slootjesbos. Niet iedereen had zijn klomp klaar, dan maar met elkaar delen om slag na slag richting onze 'hole' te slaan en te 'putten'. Helaas was er niemand die een "hole in one" sloeg (gek hè).

 

De staande rotte boom die we in het parcours tegenkwamen was het kersje op de taart. Die moest natuurlijk om, maar de leiding hield het allemaal wel strak in de gaten. 

Bekijk snel de foto's om het hele evenement te zien!