Scouts Verkenners

Scouts Verkenners Nieuws

ZOMERKAMP 2012

Pijnacker, zaterdag 7 juli 2012.

De Scouts Verkenners van Scouting Wielewaal hebben een SUPER zomerkamp gehad op het terrein Bieslands Bos te Pijnacker. Waar iedereen met de start op 30 juni j.l. nog vol frisse moed was, bleek iedereen achteraf toch wel vermoeid huiswaarts te keren.

Het zomerkamp 2012 van 30 juni tot en met 07 juli bleek een succes. Alles zat mee op een enkel regenbuitje na. En dit waren niet zomaar regenbuitjes, voor het gevoel waren het moessons. Kort en hevig. De gevolgen daarvan zijn in de verslagen en foto's terug te zien. Maar gelukkig was het overgrote deel de zon te zien.

klik hier voor het logboek van de kinderen zelf

ZOKA 2012 introDag 1:

Op de eerste dag is het altijd even zoeken. Na aankomst van de kinderen en het openen van het kamp konden de kinderen aan de slag met de opbouw van het kampterrein. De tenten en de keukens werden als eerste gebouwd, waarna iedereen zijn slaapplek kon gaan uitzoeken. Even het kampterrein verkennen omdat je toch ook wel eens naar toilet moet. Handig om te weten, toch.

Tijdens de toer ontdekte we zomaar een stormbaan. Ja dat moest natuurlijk even getest worden. Een heus wedstrijdje werd georganiseerd. De uitslag hiervan is helaas verloren gegaan.

Dag 2 introDag 2:

Waar de hike in het verleden later in het kamp werd gelopen, stond deze al op de tweede dag gepland. Dus hikerugzak inpakken en gaan. Even nadenken wat er allemaal in moet om een dag en een nacht te overleven. Ja, ook de gel werd graag meegenomen. Immers liepen de verkensters natuurlijk ook mee met de hike. Een lange tocht via Rotterdam eindigde in het Kruidhuis te Delft.

Een sprookjesachtige omgeving midden in de stad Delft. Werkelijk schitterend. Terwijl de kinderen bezig zijn met hun Frietzakjes (tentjes van alleen pvc zeil), was de leiding al druk in de weer om het eten te koken. Een bezoeker aan het Kruidhuis verbaasde zich erover dat we voor 40 personen eten konden maken op twee Colemann branders. Improviseren dus.

Dag 3 introDag 3:

Een bezoekje aan de stad Delft. Aldaar kregen de kinderen doe-opdrachten om dit vervolgens aan de leiding te zien of het allemaal in orde was. Uitgerust met een fotocamera gingen ze zelfstandig op pad. Bruggen, nationaliteiten, iets delfts blauw zijn slechts onderdelen van opdrachten. Even de leiding laten keuren, en nieuwe opdracht uitvoeren.

Aan het einde van de middag was het tijd om terug te gaan naar het kampterrein in Pijnacker. Dat hele stuk weer teruglopen, en dan moesten de kinderen ook nog zelf eten koken. Maar gelukkig was de terugtocht iets korter. Na het eten was de batterij bij velen alweer opgeladen. Kijk maar eens bij de foto's.

 

Dag 4 introDag 4:

Vandaag stond vlotvaren op het programma. Een aanhanger vol tonnen en pionierhout werd naar het plaatselijke meer gereden om de vlotten in elkaar te zetten. Helaas vlotte het niet zoals gewenst. Wellicht nog vermoeid van de vorige dag, maar de kwaliteit van de vlotten liet te wensen over. Of lag het aan de tonnen? Tim was de enige die volhield, en ook weer droog aanmeerde. Verder had iedereen zich prima vermaakt met een slinger aan de boom (boven water), bootjes, haaien en ander drijvend materiaal.  

 

 

 

Dag 5 introDag 5:

Een gezellig dagje Duinrell. Alle Verkensters en Verkenners werden met de aanwezige auto's in twee ritten heen en weer gereden. Lekker de hele dag in het park spelen. Helaas hadden enkele personen iets te ruig gedaan om er zo een blessure aan over te houden. Maar dat deerde niet om rond 4 uur toch het Tikibad in te duiken. Even tussendoor een frietje eten en snel weer zwemmen.

 

 

 

Dag6 introDag 6:

Lekker naar het strand. Nouja lekker. De dag begon erg bewolkt, maar we hadden er vertrouwen in dat het goed ging komen. Onze poolse bus ging vooruit, en de kinderen allemaal op de fiets naar het strand. Immers moest er daar ook nog gegeten worden. Aldaar aangekomen zochten we een beschikbaar plekje op het druk bezochtte strand (NOT). Enkele regendruppels trotserend werd de eerste duik in de zee genomen. Volgens mij was dat het teken om de zon te laten schijnen.

Voor de lunch hadden we spullen mee om wentelteefjes te bakken. Oeps, de melk vergeten. Gelukkig was de eigenaar van een lokale strandtent zo aardig om ons twee pakken melk te geven. Zodoende kon Robbin zijn gang gaan en had iedereen lekkere wentjelteefjes.

Wie kregen er ook alweer allemaal een kampdoop. Jens, Marijn, Matthijs, Max, Jelmer en Tim waren de gelukkige kinderen, helaas kon Sem niet aanwezig zijn maar die komt volgend jaar wel. Maar ook de leiding moest er aan geloven. Inge, Robbin en Roland kregen ook hun kampdoop. Zij waren ook voor het eerst mee op kamp.

dag 7 introDag 7:

De laatste dag. Deze dag werd lekker uitgeslapen. Pas 09:30 stond de leiding op en mochten dus ook de kinderen langzaam aan zich klaarmaken. Gelukkig stond er niets spannends op het programma anders dan de spullen opruimen en inpakken wat kon, wat insignewerk en aan het einde van de middag een gezellige BBQ. In de loop van de dag hadden Dries, Bram V en Bas al bedacht om in de grote kampvuurcircel een eigen VIP lounge te maken. Afgezet met touw was dit voor die avond even hun domein. Maar de BBQ was samen met de verkensters georganiseerd, dus het was niet alleen maar het vlees wat het een beetje warm kreeg. Zo links en rechts zag je best wat blos op de wangen als het om "leuke meiden" ging.

 

Kortom: Een leuk en geslaagd kamp. Tot volgend jaar. 

Zomerkamp groepsfoto