Scouts Verkenners

Beste Scouts, 

18 november hebben wij een technieken dag gehad op de hei. Hier hebben we van alles geleerd

- tocht technieken

- kaart en kompas

- frietzakje bouwen

van dat laatste hebben Gijs en Gijs hun 1e vlog opgenomen "how to build a friezakje". Deze hebben jullie allemaal al gezien maar... nu kunnen jullie deze ook terugkijken voor bijvoorbeeld een weekend of zomerkamp.

dus doe er je voordeel mee!  via deze link kun je het filmpje terug kijken frietzakje bouwen

 Groetjes van het Scoutsteam!

Inmiddels zijn alle zomerkamp inschrijvingen weer binnen, en zijn de voorbereidingen in volle gang. Om er zeker van te zijn dat alles duidelijk is hebben we het kampboekje ook online beschikbaar. Hierin is alle benodigde informatie terug te vinden.

Klik op deze link om het kampboekje online in te zien.

Zaterdag 13 september 2014,

Vandaag is de dag dat we weer gaan overvliegen. Maar liefst zes nieuwe Scouts komen uit onze Welpen MiddagHorde. Dylan J., Dylan O., Stan, Wesley, Bram en Francesco.

 Van harte welkom bij de Scouts.

 Veel plezier de komende 4 jaar.

 

 PS natuurlijk voor diegene die naar de Explorers zijn gegaan veel plezier aldaar.

Na de indeling van de patroilles was het dan eindelijk tijd om voor je eigen patrouillenaam te strijden. Deze dag is gekozen om op de Oirschotse heide de laten zien wat je allemaal al kunt.  Zo waren er diverse spellen op de zandvlakte uitgezet om onderling te strijden.

Zo waren de volgende uitdagingen:
1.  Kruissteek, middels kompas de juiste lijn bepalen waar de kruising uitkomt. Hier lagen extra bonuspunten onder het zand begraven. Een goede scout kan de juiste plek bepalen, en graven maar.
2. Een route lopen met je kompas, maar hoeveel is nu exact een meter. Dat is nog lastig uitmeten.
3. Kaarthoekmeter. Hier kon het juiste codewoord gevonden worden als ze met de kaarthoekmeter de juiste locatie op de stafkaart in de realiteit ook konden vinden.
4. Olilaat. Met de route op papier het juiste pad bewandelen. Dan viel ook nog niet mee met een iedere keer veranderend Noorden.

Bovenstaand bepaalde de standen welke als startpunt golden voor de eindstrijd. Deze eindstrijd gng om behendigheid en inzicht. Zo snel mogelijk een coördinaat in de GPS zetten, en rennen naar die locatie om als eerste te kunnen kiezen welke patrouille naam je gaat worden. Voor de meeste was de uitkomst, een goede uitkomst.

 Het resultaat is te zien op onze Leden pagina. 

De kinderen hadden de vraag neergelegd wanneer we weer gingen vlotvaren. Het was inderdaad weer een hele tijd geleden. Wij als leiding wisten het programma al alleen was het toeval dat de kinderen erom vroegen dat wij het al gepland hadden.

En het was vandaag een fantastische dag. Lekker een graad of 24, welliswaar bewolkt maar dat mocht de pret niet drukken. Na het verzamelen bij de Visvijvers op Ekkersrijt was het bouwen geblazen. Iedere patrouille met zijn eigen vlot. De uitdaging zat hem in het feit dat er op het vlot op het water vuur gestookt moet worden. Vlotten te water van stoken maar. De eerste met het vuur mocht de vlag voeren. Daar had een andere patrouille al zijn eigen idee over. 

Al met al een zeer geslaagde dag zoals je ook op de foto's kunt zien. En volgende week gaan een aantal scouts naar de nieuwe speltak, maar we krijgen er weer nieuwe doorstromers bij.