Scouts Verkenners

Afspraken

HET UNIFORM

Het uniform wordt altijd gedragen bij de opkomsten. Met name bij het openen en sluiten van de dag. Het uniform bestaat uit de groepsdas, speltakblouse, evt. scoutspet en broek naar keuze. De keuze voor het gebruik van het uniform ligt in het feit dat iedereen gelijk is en geen onderscheid wordt gemaakt tussen rijk of arm. 

 

Scoutsblouse:

De beige scoutsblouse is te verkrijgen bij de Scoutsshop en wordt voorzien van 3 badges. Groepsbadge, speltakbadge en installatieteken. HIER is mee te vinden over de scoutsblouse. Bij de scouts kun je insignes verdienen. Door opdrachten goed uit te voeren kun je insignes verdienen, die op je scoutsblouse vastgemaakt kunnen worden.

Maar ook bij weekenden en kampen worden vaak lintjes of badges uitgereikt of gekocht. Ook deze mogen op het uniform vastgemaakt worden. Je creëert hiermee helemaal je eigen indentiteit.

Bij officiële bijeenkomsten draag je altijd je scoutsblouse

 

Groepsdas:

De blauw-oranje Wielewaal groepsdas laat bij scouting weekenden zien van welke scoutinggroep je lid bent, maar kan ook als hulpmiddel dienen bij activiteiten. Zo kun je er een mitella van maken, of een hete deksel van een pan afnemen. 

 

Scoutspet:

Een pet wordt door vele kinderen gedragen. Dit kan ook bij scouting Wielewaal, echter om geen onderscheid te maken moet dit dan wel de Scoutspet zijn. Andere zijn niet toegestaan.

Het dragen van een scoutspet is geen verplichting.

 

Scouting broek en schoenen:

Er worden geen eisen gesteld aan broek of schoenen. Het strekt wel tot de aanbeveling om een outdoorbroek te kiezen met goede schoenen. Met de opkomsten wordt vaak in het bos gespeeld, of er worden bepaalde afstanden gelopen waarbij goed schoeisel belangrijk is. Een bijkomend voordeel van een outdoorbroek is de droogtijd. Na het nat worden van een dergelijke broek is deze veel sneller droog dan bijv. een spijkerbroek.    

 

T-shirts:

Ook het Scouting Wielewaal T-shirt behoort tot het uniform. Op warme zomerdagen boven de 20 oC mag gekozen worden om het T-shirt te dragen als vervanging van de blouse. Echter kan het zijn dat bij externe activiteiten de leiding ervoor kiest dat de blouse verplicht wordt gesteld. Het is dus belangrijk altijd de blouse bij te hebben.

Bij de leiding kan het T-shirt voor 10,= p/st worden besteld. Met name bij het zomerkamp is het fijn om er een aantal bij te hebben.