Explorers Middag

Afspraken

UNIFORM

Het uniform word gedragen tijdens het openen en sluiten. Tijdens draaien op de blokhut mag ervoor gekozen worden om het uit te doen. Als we van de blokhut afgaan hebben we altijd ons uniform aan. We dragen ons uniform zodat we herkenbaar zijn en makkelijk als groep te herkennen zijn.

Explorerblouse

De rode explorerblouse is te verkrijgen bij de Scoutsshop en wordt voorzien van 3 badges. Groepsbadge, speltakbadge en installatieteken. HIER is mee te vinden over de explorerblouse.

Bij weekenden en kampen worden vaak lintjes of badges uitgereikt of gekocht. Ook deze mogen op het uniform vastgemaakt worden. Je creëert hiermee helemaal je eigen indentiteit.

Bij officiële bijeenkomsten draag je altijd je scoutsblouse

Groepsdas:

De blauw-oranje Wielewaal groepsdas laat bij scouting weekenden zien van welke scoutinggroep je lid bent, maar kan ook als hulpmiddel dienen bij activiteiten. Zo kun je er een mitella van maken, of een hete deksel van een pan afnemen. Als we iets anders aanhebben dan onze explorerblouse dragen we tenminste onze das.

Ook het Scouting Wielewaal T-shirt behoort tot het uniform. Echter kan het zijn dat bij externe activiteiten de leiding ervoor kiest dat de blouse verplicht wordt gesteld. Het is dus belangrijk altijd de blouse bij te hebben.