Explorers Middag

Algemeen

Wij zijn de Explorers, een gemengde groep van 14 t/m 17 jaar oud die houden van pittige, gezellige en avontuurlijke activiteiten.

Hoe gaat het er aan toe bij de explorers?

De Explorers draaien op zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in de blokhut waar ze een eigen lokaal hebben, of op een andere locatie.Ze verzinnen en organiseren zelf hun programma’s. Daarom hebben ze ook geen leiding maar begeleiding, die hen helpt bij het organiseren van programma’s.

Wat organiseren ze zo al?

Dat bepalen ze eigenlijk zelf, maar programma’s die geregeld terug komen zijn onder andere:Hiken; lopend, op de fiets of met de kano.Pionieren; bijvoorbeeld een boomhut waar ze dan in overnachten.Koken op houtvuur; zoals een lekkere krokante pizza.Maar ook acties om geld te verdienen voor de expeditie. Deze kunnen op zaterdag zijn maar ook op een doordeweekse avond.

Expeditie

Dit is het hoogtepunt van het hele jaar. In de zomervakantie gaan we dan 9 dagen met elkaar op “vakantie”. Natuurlijk is dit ook weer door de Explorers zelf georganiseerd.

Bestuurtje

Om dit alles een beetje geregeld te laten verlopen, hebben de Explorers ook een eigen bestuurtje met een voorzitter, materiaalmeesters, penningmeester(s) en communicatie. Deze kiezen de leden zelf aan het begin van het jaar.

Ons bestuurtje ziet er dit jaar alsvolgt uit:

Communicatie: Tessa, Macy - Begeleiding Jan
Voorzitters: Suus en Iris - Begeleiding Do, Ilaniek, Brian en Jan
Materiaalbeheerders: Isa en Annick Begeleiding Brian (en Ilaniek)
Penningmeesters: Lieke en Silvian- Begeleiding Do