Bevers

BEVERS ALGEMEEN

Bevers zijn jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar die samen kennismaken met Scouting. De Bevers draaien bij de Wielewaal op zaterdagmorgen van 10.30 tot 12.30.

Wat doen wij allemaal op een draaidag:

     Hutten blogonieuwouwen 
     Een film maken
     Spelen op de hei
     Knutselen
     Stokbroodbakken
     Schat zoekken
     Weekend
     Zomerkamp

Beverzomerkamp2

En ga zo maar door...

Ook doen we natuurlijk mee met allerlei groepsactiviteiten zoals Sint Joris en de JOTA, hier zijn we dan ook vaak aanwezig. Elk jaar gaan de Bevers een paar keer op kamp In het voorjaar kamperen we vaak een nachtje bij de blokhut en dan hebben we nog ons zomerkamp dan kamperen we ergens anders, dat blijft nog een verrassing.

De Bevers zijn altijd op zoek naar nieuwe vriendjes/vriendinetjes dus als je zin hebt om een keer mee te draaien neem dan met ons contact op, er is geen wachtlijst. Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om contact met ons op te nemen.

 

Kaart HotsjietoniaHet dorp  Hotsjetonia.

In het Dorp Hotsjetonia vind je allemaal verschillende huizen.
Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp.
Je vindt er Professor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, Stanley Stekker, Sterre Stroom en Steven Stroom, Keet Kleur en Fleur Kleur en Noa. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld, maar vaak is hij ook op stap met een van de dorp bewoners.
Sinds kort komen er elke zaterdag Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia.

 

 

 

 logonieuwStuiter is een 6 jarig kind en de hoofdfiguur in de verhalen over Hotsjietonia. De bevers kunnen zich identificeren met Stuiter, ze Stanleystekkerbeleven de avonturen door de ogen van Stuiter. In de beschrijvingen wordt Stuiter dan ook niet specifiek beschreven en heeft ook geen eigen huis in het dorp, zodat iedere bever zichzelf er wel in kan herkennen. Stuiter is dol op spelletjes en houd er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk (soms een beetje té enthousiast) en voor iedereen een echte vriend.

Stanley Stekker is de technische man van Hotsjietonia. Hij is gek op cijfers, schema’s en berekeningen. Overal probeert hij constructies voor te maken en originele oplossingen te verzinnen. Soms is hij een beetje verlegen of let hij te veel op details. Aan het huis van Stanley zie je meteen dat er een uitvinder woont. Gelukkig zijn alle gevaarlijke Keetkleur       dingen goed opgeborgen. Stanley is stiekem verliefd op Noa.

Keet Kleur is een tiener. Keet is een echte kunstenaar: ze is  vrolijk, en er zit allemaal verf op haar kleding. Voor het dorp maakt zeFleurkleur  de mooiste dingen en versieringen. Keet kan in haar creativiteit en  enthousiasme ook wel een beetje ondeugend of brutaal zijn.

  Fleur Kleur is de moeder van Keet en is al net zo creatief als  haar dochter. Ze vertelt allerlei verhalen, waarvan je nooit weet of ze  nu wel of niet echt gebeurd zijn. Haar fantasie gebruikt ze ook voor  haar eigen toneelstukken en ze naait haar Basboseigen kleding in haar  naaiatelier.

Bas Bos is de altijd bezige en sterke boswachter. Hij is bijna  altijd wel in het bos te vinden en weet alles over de natuur. Bas kan  alle vragen over planten en dieren beantwoorden. Bas neemt graag de  leiding en is ook wel makkelijk uit de tent te lokken.

Sterre Stroom is een stoere vrouw die houdt van kamperen en  reizen. Ze is altijd in voor een speurtocht of gave activiteit. Ook op  Sterrestroomhet water weet ze de weg te vinden. Ze heeft stapels fotoboeken van de  verre reizen die ze gemaakt heeft en waar ze graag over vertelt. Sterre  woont samen met haar broer Steven op een boot.

Steven Stroom is de broer van Sterre. Steven is een jonge en  actieve vent die allerlei leuke speurtochten uit kan zetten Noaen kaart en  kompas niet moeilijk vindt. Wel heeft hij last van angsten als  hoogtevrees en is hij een beetje bang in het donker, maar samen met  iemand durft hij bijna alles. Steven slaapt in een kooi met gordijntjes  ervoor, zodat zijn zus geen last heeft van zijn bednachtlampje.

Noa heeft donker lang golvend haar en ziet er een beetje oosters uit, ze  maakt graag nieuwe vrienden. Je kunt bij haar ook lekker uitrazen of  uithuilen. Noa is af en toe wel een beetje dromerig. In en om haar huis  liggen overal kussens waar je lekker uit kunt rusten en niks hoeft te  doen.

Professor Plof is de verstrooide professor met warrig haar en een  witte jas. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt Professorplofvoor een probleem. Hij ziet alleen niet altijd de  gevaren in van zijn experimenten. Hij is de man van Rozemarijn en heeft  de  Rozemarijnkas in de tuin van de boerderij ingepikt.

Rozemarijn is een leuke, gezellige en praktische vrouw. Ze is dol  op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in  haar boerderij. Ze helpt kinderen met het uitvoeren van hun plannen en  is goed in improviseren. Ze kan soms wel een beetje overbezorgd zijn.