Uniform

Das, dasring, wielewaalbadge, scouting nederland badge en installatiecertificaatNet als veel andere verenigingen en clubs heeft Scouting zijn eigen kleding. Vanaf de installatie draagt ieder lid deze scoutingkleding. De installatie vindt in het algemeen enkele maanden na de toetreding tot de speltak plaats. Meerdere malen per jaar installeren we nieuwe jeugdleden. Tijdens de installatie krijg je de groepsdas (blauw met oranje) en de insignes opgespeld. Vanaf dat moment ben je, na het afleggen van de belofte, lid van Scouting Wielewaal. Vanaf dat moment mag je de blouse inclusief alle badges officieel dragen. Tot het moment waarop je geïnstalleerd bent, mag je dus alleen de blouse dragen, zonder Wielewaaldas en badges.

Vlieg je over naar een nieuwe speltak mag je je oude blouse nog aan of je blouse van je nieuwe speltak. Hier mogen dan nog geen insignes op zitten. Dit gebeurt pas bij de installatie.

Het uniform bestaat uit:

  • Officiele scoutsfit blouse, waarvan de kleur varieert per speleenheid:

rood voor de Bevers
groen voor de Welpen
beige voor Scouts
brique voor explorers

  • De groepsdas (alleen bij Scouting Wielewaal verkrijgbaar, de 1e das is gratis, daarna 5,00 euro)
  • Dasring (Scoutshop)
  • Scouting Nederland-teken (Scoutshop)
  • Speltakteken (Scoutshop)
  • De wielewaalvogel (Scoutshop)
  • Het speltak T-shirt (alleen bij Scouting Wielewaal verkrijgbaar 12,50 euro)

 

Onderstaand plaatjes laat zien welke insignes waar komen te zitten:

Overzicht van het complete uniform

                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens de installatie krijgen de kinderen de badges opgespeldDe blouse, installatie-teken, speltak-teken, Wielewaalbadge en dasring dient voor de installatie aangeschaft te worden. Dit kan bij de Scoutshop aan de Cahorslaan 20. Deze is beperkt geopend! Kijk voor de actuele openingstijden op https://eindhoven.scouting.nl/regio/scoutshop. De 1e groepsdas krijgt u kosteloos bij de installatie van de groep, bij verlies van de das kan een nieuwe gekocht worden bij de eigen speltakleiding voor € 5,00. Een speltak T-Shirt kost € 12,50 per shirt en is alleen verkrijgbaar bij de speltakleiding.

De spullen zijn ook online te verkrijgen via www.scoutshop.nl. Deze internetwinkel kan alle bestellingen dus gewoon thuis sturen maar hiervoor wordt wel een extra bedrag gevraagd voor de bezorgkosten. Ons advies is echter om het uniform in de winkel aan de Cahorslaan te kopen. Hier kan namelijk gepast worden, waardoor beter bepaald kan worden of het model goed valt en welke maat het beste gekocht kan worden. Check de site voor de (beperkte) openingstijden: https://eindhoven.scouting.nl/regio/scoutshop

Het kan leuk zijn om nog meer dingen te kopen bij de Scoutshop, bijvoorbeeld regiobadges of vaardigheidsinsignes, maar vraag dit eerst even na bij de leiding. Enkele speltakken werken namelijk niet met vaardigheidsinsignes om de kosten voor de ouders laag te houden. Elke insigne kost namelijk plusminus € 1,60 en Scouting Nederland heeft een aardige lijst met insignes. 

De Scoutfit blouse is onlangs gemoderniseerd en is dus te koop bij de Scoutshop. Maar de 'oude' blouse mag ook nog gewoon gebruikt worden. Let er dan wel op dat alle andere badges, lintjes, naambandjes, enz. enz. eraf gehaald zijn die niet bij uw kind en zijn/haar speltak hoort. Verder moet de blouse natuurlijk er netjes uitzien omdat deze ook gebruikt wordt bij officiele gelegenheden zoals de fakkeloptocht op 18 september.