reCaptcha in aanmeldformulieren

Captcha.pngVorige week hebben we last ondervonden van een groot aantal fake aanmeldingen voor een van onze activiteiten. In korte tijd is het aanmeldformuier van die activiteit dusdanig vaak ingevuld, dat het verkeer naar onze website opviel bij onze hostingprovider. Onze site is toen kort op zwart gegaan. 

Ter voorkoming van dit probleem is een reCaptcha ingebouwd in elk aanmeldformulier. Door het zetten van een simpel vinkje onderscheid het systeem menselijk handelen van computergestuurde acties. Vergeet je de captcha aan te vinken en klik je toch op "inschrijving versturen", dan verschijnt er een subtiele foutmelding aan de bovenkant van de pagina. Je inschrijving is dan niet verstuurd, en dus niet bij ons binnen gekomen. Zorg er dus voor dat je het vinkje niet vergeet. Mogelijk wordt de captcha op enig moment vervangen voor een onzichtbare controle op spambots.

Tot slot, van elke aanmelding en afmelding via een formulier op onze pagina wordt automatisch en binnen enkele seconden na verzending van het formulier een bevestigingsmail verstuurd naar het door jou opgegeven adres. Heb je die mail niet binnen gehad, dan weet je dat je in-/uitschrijving niet gelukt is. Vul het formulier dan opnieuw in.