Het einde van het seizoen nadert

ZOKA2022 ingetekendHet seizoen nadert zijn einde. We kijken terug op een gekke 1e helft van het seizoen met allerlei corona-uitdagingen, en op een drukke maar mooie 2e helft van het seizoen. En gelukkig mag het weer dit jaar: Zomerkamp. De traditionele afsluiter voor elke speltak. 

*Zomerkamp*
Iedereen is er de laatste maanden volop mee bezig. Locaties werden gezocht en bekeken, loop-/fietstochten uitgezet, programma's gemaakt, fouragelijsten opgesteld en thema's uitgewerkt. Alles wordt in het werk gesteld door de leiding om de kinderen opnieuw een onvergetelijk zomerkamp te geven. De opwarmer is aanstaande zaterdag, als de meeste speltakken druk bezig zullen gaan spullen klaar te leggen, materiaal te controleren en aanhangers te laden. De week erna is het zo ver en vertrekt iedereen naar zijn locatie.

 Zo gaan de Bevers op ontdekking in Narnia, een plaats waar dieren kunnen praten en magie een alledaags fenomeen is. Ze moeten met hun eigengemaakte sleutel de wereld van Narnia betreden, waar ze op audiëntie gaan bij de IJskoningin. De boosaardige IJskoningin heeft iemand betoverd met een spreuk, aan de Bevers de taak om die op te heffen.

 De Welpen Ochtendhorde gaan met hun paarden en huifkar naar Winssen, naar een afgelegen Indianenreservaat. Waar het reservaat precies ligt weten ze nog niet. Wat ze al wel weten is dat Grijze Wolf, het Opperhoofd van de Winnetoe-stam, hun hulp nodig heeft. Een grote groep Cowboys bedreigt de heilige grond van de Indianenstammen, alle hulp om hun reservaat en eeuwenoude tradities te beschermen is noodzakelijk!

 De Welpen Middaghorde zijn door de Binnenlandse Veiligheidsdiensten uitgenodigd om in Soest te verschijnen. Ze nemen hun intrek in het Ultieme Forensische Onderzoekers-kamp, een bijzondere plek waar recent wat gekke dingen zijn gebeurd. Het belooft een week vol speur- en detectivewerk te worden. 

 De Verkensters hebben tijdens het voorbije Groepsweekend zo genoten van Harry Potter en zijn gevolg, dat ze besloten hebben om Harry met de trein te volgen. De reis leidt van perron 9 3/4 naar 's-Gravenzande. De meiden gaan leren toveren, vliegen en toverdrankjes brouwen. 

Ook de Verkenners, Explorers Ochtend en Explorers Middag gaan op kamp, en ook de Roverscouts houden een seizoensfinale. 

In bovenstaand kaartje zie je de locaties van de zomerkampen. Een grotere kaart vind je hier.

*Zomersluiting t/m zaterdag 3 september*
Na de zomerkampen heeft de leiding tijd nodig om bij te komen, flink uit te slapen en om zich op te laden voor het nieuwe seizoen. Al tijdens hun vakantie gaan zij druk in de weer om programma's te maken tot februari. Scouting Wielewaal is gesloten tijdens de zomervakantie. De zomersluiting start na de zomerkampen en duurt tot en met 3 september. Op zaterdag 10 september starten de speltakken weer met draaien.

We wensen iedereen een heel fijn zomerkamp en een fijne zomervakantie! We zien jullie graag weer terug volgend seizoen.

vakantie1

PROGRAMMA'S

Dit zijn de programma's voor aankomend weekend.
  • Speltak logo Explorers OchtendExplorers Ochtend
  • Speltak logo Explorers MiddagExplorers Middag
  • Speltak logo RoverscoutsRoverscouts
  • Speltak logo Plus scoutsPlus scouts