Overvliegen, FotoFilmFamilieBBQ, JOTA

OvervliegenCorona raakt ons nog steeds hard. Ook Scouting Wielewaal wordt er door beperkt in haar doen en laten. Vanwege de onzekere situatie is besloten om (groeps)activiteiten af te gelasten dan wel door te laat gaan in een aangepaste vorm. In dit bericht meer daarover.

Overvliegen 12 september

Gaat aangepast door

Alle kinderen die de leeftijd bereikt hebben om naar de volgende speltak te gaan vliegen gewoon over op zaterdag 12 september. Zij worden om 12:30 uur verwacht. Wat ze mee moeten nemen etc. volgt in een brief die zij in de week voor het overvliegen krijgen.

Vanwege de beperkingen rondom de 1,5 meter is besloten dat per overvliegend kind 2 volwassenen welkom zijn. Broertjes en zusjes zijn geen probleem.

FotoFilmFamilieBBQ

Afgelast

De traditie is om op de dag van het overvliegen eveneens de FotoFilmFamilieBBQ te organiseren, kortweg FFFBBQ. Elk jaar volle bak, 200 personen die samen eten en gezellig samen zijn. Dit kan niet Corona-proof en vindt om die reden geen doorgang. Het overvliegen gaat wel door. Er zijn mogelijk speltakken die op kleine schaal een alternatief willen plannen om de kampfilm/foto's te laten zien.

JOTA

Afgelast, alternatief eveneens onmogelijk gebleken

De bedoeling was om groots uit te pakken en de hele Wielewaal mee te nemen op locatie. Het is niet mogelijk gebleken om dit weekend door te laten gaan in zijn oorspronkelijke vorm, of in een vorm die geen afbreuk doet aan het geheel. De organisatie heeft daarom besloten het draaiboek door te schuiven naar de editie van 2021.

Er is onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een alternatief programma voor de hele Wielewaal, zonder overnachting en met inachtname van alle beperkingen rondom Corona. Helaas is dat ook lastig uitvoerbaar gebleken zonder concessies te doen voor de veiligheid. Om die reden is besloten in het geheel geen alternatieve groepsactiviteit te organiseren. Speltaken organiseren hun eigen programma.

 

Over Groepsactiviteiten na 1 november is nog geen beslissing genomen.