Coronavirus (covid-19) en Scouting Wielewaal (Update 28 mei)

Beste ouders/verzorgers,

De afgelopen weken is het onderwerp Corona niet meer weg te denken uit het nieuws. Ook bij Scouting Wielewaal houden we de situatie nauwgezet in de gaten. Daarbij zijn onze belangrijkste raadgevers het RIVM en Scouting Nederland.

Via email en deze website worden jullie op de hoogte gehouden van de laatste stand van zaken. Hieronder is de meest recente stand van zaken te vinden waar het onze groep betreft.

Meest recente berichtgeving (update 28 mei)

28/5/2020 Vanaf 1 juni worden versoepelingen doorgevoerd. Meedere speltakken mogen tegelijk op ons terrein aanwezig zijn. Speltakken bepalen zelf of zijn per 1 juni weer gaan draaien!

In de mail van 28 mei licht onze voorzitter de wijzigingen per 1 juni verder toe. De afstandsbeperkingen tussen leiding en kinderen en leiding onderling blijven gelden, alsook tussen jeugdleden onderling van de scoutsspeltakken en ouder.

Communicatie over het al dan niet draaien van de speltakken verloopt altijd via de eigen speltakleiding. Draaitijden kunnen worden ingekort of verzet, om zo min mogelijk haal-/brengbewegingen tegelijkertijd te krijgen.

De reden dat mogelijk niet alle speltakken (full-/parttime) gaan draaien is gelegen in, bijvoorbeeld, het feit dat leiding in de risicogroep valt of een cruciaal beroep heeft, de risico's te groot en te onduidelijk vindt of omdat ze hun (kwetsbare) naasten willen beschermen. Hierdoor mijden zij risico's en draaien speltakken mogelijk niet. We rekenen op jullie begrip hiervoor.

Zomerkampen
Beoogd was dat wij op 1 juni duidelijkheid zouden krijgen van het RIVM en Scouting Nederland over het houden van overnachtingen. Die zijn nu nog niet toegestaan. Helaas is die beslissing uitgesteld tot in de week van 8 juni. Dat betekent dat tot die tijd ongewis blijft of de Zomerkampen door mogen gaan, of er aanpassingen moeten komen aan duur en locatie van de kampen dan wel of er alternatieven bedacht moeten worden. Communicatie hierover verloopt via de speltak van uw kind.

Wij houden de berichtgeving de komende weken in de gaten, en informeren u (via de speltakken) zo spoedig mogelijk over eventuele veranderingen en de Zomerkampen.

 

Eerdere berichtgeving (vervallen door latere berichtgeving)

23/4/2020 Onder strenge voorwaarden mogen scoutinggroepen hun programma opstarten. Er mag maximaal 1 speltak tegelijk aanwezig zijn op ons terrein. Afstandbeperkingen tussen leiding en kinderen en leiding onderling zijn van kracht. Zie de mail van 23/4. Een groot aantal speltakken heeft besloten om nog niet te gaan draaien, ongeacht de versoepeling van de regels.

31/3/2020 Scouting Wielewaal blijft gesloten tot 1 juni.

16/3/2020 Scouting Wielewaal sluit de deuren een week langer, tot 6 april. Alle programma's worden afgelast.

12/3/2020 Scouting Wielewaal is heel de maand maart gesloten. Alle programma's gaan niet door.

11/3/2020 Scouting Wielewaal is komend weekend gesloten. Alle programma's van vrijdag 13 - en zaterdag 14 maart gaan niet door.

7/3/2020 Er is door het bestuur een email gestuurd aan betrokkenen bij Scouting Wielewaal. Hierin wordt het advies van het RIVM overgenomen aan iedereen in Noord-Brabant om met milde gezondheidsklachten thuis te blijven. Hieronder wordt o.a. verstaan hoesten en neusverkoudheid, al dan niet met koorts. Kinderen met dergelijke klachten worden verzocht om niet naar scouting te komen. In onze blokhut zullen steeds voldoende zeep en papieren handdoekjes beschikbaar worden gesteld.

PROGRAMMA'S

Dit zijn de programma's voor aankomend weekend.
  • Speltak logo Explorers OchtendExplorers Ochtend
  • Speltak logo Explorers MiddagExplorers Middag
  • Speltak logo RoverscoutsRoverscouts
  • Speltak logo Plus scoutsPlus scouts