Gezocht: Praktijkbegeleider

PraktijkbegeleiderMet het vertrek van een van onze praktijkbegeleiders hebben we een vacature (vrijwillig) voor een tweede praktijkbegeleider. Draag jij scouting Wielewaal een warm hart toe en heb je nog wat tijd vrij te besteden? Lees dan verder.

Praktijkbegeleider, wat houdt dat in?

Als praktijkbegeleider ondersteun je de vrijwilligers die zich als leidinggevende inzetten voor het organiseren van activiteiten met jeugdleden. Je coacht en begeleidt individuele leidinggevenden en leidingteams in het ontwikkelen en versterken van hun deskundigheid om goede activiteiten voor en met jeugdleden te organiseren. Je doet dit in overleg en in afstemming met de twee groepsbegeleiders.

De taken op een rijtje

  • Coachen en begeleiden van leidinggevenden en leidingteams in hun ontwikkeling, waaronder het stimuleren van uitwisseling met andere speltakken;
  • Faciliteren en initiëren van ontwikkelingsactiviteiten voor leidinggevenden, zoals workshops, trainingen, stages en praktijkopdrachten;
  • Bewaken van de deskundigheid van de leidingteams in het bieden van goede activiteitenprogramma’s;
  • Beoordelen, registreren en aanvragen van (deel)kwalificaties voor leiders en teamleiders;
  • Voeren van overleg met de groepsbegeleiders binnen de groep en met andere praktijkbegeleiders - en de praktijkcoach in de regio.

Scoutingervaring is een pré, maar zeker geen must.

Interesse gewekt? Een bak koffie doen en een keer van gedachten wisselen?

Mocht het bovenstaande je interesse hebben gewekt, of mochten je vragen hebben n.a.v. hetgeen je gelezen hebt, neem dan contact op met het bestuur via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.