Welpen regiodag 2016

IMG 6167Afgelopen zaterdag vond de Regiodag voor de Welpen en Bevers plaats. Een gezellige dag georganiseerd door regio Eindhoven voor ongeveer 750 welpen en bevers van scoutinggroepen uit de hele regio, waarbij het jaarthema 'De toekomstboom' weer voorbij kwam.

De dag begon met een spannende opening waarbij de slechte professor uit de toekomst het kompas had gestolen en dreigde om heel scouting te verwoesten. Dat gingen we natuurlijk niet laten gebeuren! Om het kompas weer terug te stelen en de professor te verjagen moesten we een spreuk verzamelen. Hiervoor gingen we in onze eigen speltakken spelletjes doen de Welpen hebben zich bewezen met spijkerbroekhangen, blind pictionairy, een verzamelspel en een heel spannend parcours die de Welpen Middaghorde tegen de Welpen Ochtendhorde speelde.

IMG 6208In de middag kwamen alle bevers erbij en gingen wij verder met andere spellen omdat kippenslagbal bij de Welpen Ochtendhorde niet helemaal goed ging hebben we met twee andere groepen Hollandse Kippen gespeeld hierbij moest iedereeneen kakelende kip nadoen terwijl ze met hun vleugels wapperend naar de overkant renden. De Welpen Middaghorde heeft nog een spannend potje olifantenvoetbal gespeeld. Omdat het een erg warme dag was gingen we snel een lekker ijsje halen bij de ijscokar. Hmmm even afkoelen.

Tijdens de sluiting in het theater bleek uiteindelijk de spreuk te werken en zo hebben we met zijn alle heel scouting weer gered! Na deze lange en warme dag ging iedereen met een welverdiende badge weer lekker moe naar huis.

Meer foto's volgen binnenkort via de regiowebsite.

Interesse? Kom kijken!

TijdVoorAvontuur2