Treinen, veiligheid, kampvuur en gezelligheid tijdens SOK 2016!

Groepsfoto leiding Scouting Wielewaal

Ieder jaar gaat de leiding een weekendje weg. Dit weekend wordt SOK genoemd wat een afkorting is voor staf op stap. Leiding, ondersteuning, stam en bestuur mogen deelnemen aan dit weekend. Tijdens SOK staat gezelligheid centraal maar ook een leerzaam onderdeel mag zeker niet ontbreken!

Dit jaar was het thema van SOK, Ticket to Ride. Wat de organisatie hiermee van plan was bleef voor iedereen die mee ging een verrassing. Vrijdag werd er verzameld op de blokhut waarna iedereen in groepjes ingedeeld werd. Het was de bedoeling dat doormiddel van verschillende aanwijzingen je op een volgende locatie uitkwam waar weer een aanwijzing te vinden was. De laatste aanwijzing bevatten een deel van een coordinaat. De ander helft had een andere groep. Door de twee delen samen te voegen kwamen we uit op de locatie waar we het hele weekend zouden doorbrengen. Blokhut De Bosbender in Veldhoven. Een lekker vuurtje had de organisatie al voor ons gemaakt waar iedereen tot in de late uurtjes van genoten heeft. 

Ticket to Ride bordspelOp zaterdag kwam het bordspel Ticket to Ride tevoorschijn. Doormiddel van opdrachten en strategisch denken moest je zoveel mogelijk routes door Nederland compleet maken. Met opdrachten kon je kaarten verdienen die je nodig had om je trein over een spoor te mogen laten rijden. De opdrachten waren erg gevarieerd. Denk aan stoepkrijten in het citycentrum, geblinddoekt met je auto om pionnen slalommen, spijkerpoepen met 6 touwen, geblinddoekt pictionary, speurtocht, libdups maken, liedjes uitbeelden en ga zo nog maar even door. Iedereen was erg fanatiek en uiteindelijk ging team groen er met de winst vandoor. 

Wraps met zalm en kipHet avondeten werd door de groepen zelf bedacht. Elke groep kreeg een gang toebedeeld en mocht hierin zo creatief zijn als ze wilde. Een heus 4 gangen diner volgde. het voorgerecht was een zelfgemaakte pompoensoep met soepstengels, het tussengerecht bestond uit koude wraps gevuld met zalm of kip, als hoofdgerecht kregen we warme wraps met een gehakt of kip vulling en als toetjes een heuse monchoutaart met kersen! Een erg geslaagd diner!

Bij het kampvuur werd nog fanatiek het spel Sneeuwwitje gespeeld en wederom lang na gepraat en gezongen. De ochtend kwam voor sommige dan ook veel te vroeg. Maar er is niks beter dan de ochtend te beginnen met zelf gebakken brood! Nienke en Nicole zijn vroeg de keuken in gedoken om het deeg te maken en toen de laatste uit bed was kon er meteen genoten worden van een heerlijk ontbijt.

Training over veiligheidHet zondagprogramma bestond verder uit een training over veiligheid gegeven door Jasper... Hij heeft veel ervaring binnen scouting en geeft regelmatig trainingen. Tijdens de training hebben we gekeken naar verschillende soorten veiligheid en hoe hier het beste mee om kunt gaan. Ook hebben we afvink lijsten gekregen die bekeken kunnen worden voordat je een activiteit gaat doen om te kijken of je overal rekening mee hebt gehouden. Een erg leerzame training waar de groep in de toekomst nog veel aan kan hebben!

Inge, Ralph, Hilke en Floor bedankt voor de organisatie!!

 Kijk hier voor de foto's.