Een siberisch koud SOK in 's Gravenzande

Img 0522Op vrijdag 22 maart was het dan eindelijk zover. Het SOK zou van start gaan. Ruim van tevoren hadden alle deelnemers een brief thuis gehad met daarin een stukje kaart, deze moesten met alle groepsleden aan elkaar gelegd worden om zo de startlocatie te krijgen. Toen dit eenmaal gebeurd was kwamen alle deelnemers aan bij de Esso in Best. Daar konden ze een startpakket ophalen met daarin een GPS, een puzzelboek, wat drinken en natuurlijk het eerste GPS coördinaat.


Nadat alle deelnemers het pakket hadden en de GPS-en ingesteld hadden kon de rit beginnen. Via diverse GPS coördinaten kwamen ze allemaal laat op de avond aan bij labelterrein Staelduin in 's Gravenzande. De organisatie had daar de tenten al opgezet en de gluhwein stond klaar voor iedereen. Daar werd nog in de vroege uurtjes van genoten.


Na een koude nacht was het alweer vroeg dag. Het had goed gevroren afgelopen nacht dus het was tijd om wat actiefs te gaan doen. Na een stevig ontbijt was het tijd om naar Den Haag te gaan. Daar moesten alle groepen op een bepaald punt verzamelen en kregen ze een gecoach door Den Haag. Deze tocht speelde zich af in het jaar 1680 en liep langs allerlei bezienswaardigheden waaronder het Binnenhof en het paleis van onze koningin. Onderweg moesten er allerlei vragen beantwoord worden over dingen die we tegen kwamen. Aan het einde van de tocht moest het coördinaat van de geocatch uitgerekend worden. Deze lag net buiten het centrum van Den Haag. Daar werd een glazen potje gevonden. Nadat alle groepen hier waren werd er door de organisatie ook de volgende opdracht uitgedeeld. Het werd tijd om een bbq voor te bereiden.


Toen iedereen boodschappen gedaan had was het tijd om lekker te gaan bbq. Wel koud met een gevoelstemperatuur van -10 maar het smaakte natuurlijk erg goed. Na het eten was het tijd voor wat discussies over een aantal stellingen. Daarna was het natuurlijk nog tot in de late uurtjes gezellig.


De volgende ochtend was het weer vroeg dag. Na het ontbijt was het tijd voor een ren je rot, stress, minute to win it spel. Een spel waarbij allerlei vragen en opdrachten gemaakt moesten worden. De tijd ging weer erg snel voorbij en om Photo 24-03-13 11 20 5213.00 uur was het dan ook echt tijd om richting Eindhoven te gaan om het weekend af te sluiten.


We hopen dat iedereen een erg leuk weekend gehad heeft. Wij hebben het in iedergeval met veel plezier georganiseerd.


Ralph en Micha

Voor alle foto's van het weekend klik hier.

Interesse? Kom kijken!

TijdVoorAvontuur2