Klusteam rond verbouwing keuken en gang af

PICT0041In oktober 2012 is de verdere verbouwing van de blokhut weer opgestart na een periode van vakantie en rust. De verbouwing van de nieuwe toilet groep en de gang was voor 80% gerealiseerd, van januari 2012 tot juni 2012.Dus nu was het staflokaal en de keuken aan de beurt.

Het staf lokaal was eenvoudig daar moesten de trottoirs tegels worden verwijderd en wat grond worden afgegraven +/- 5m³.Het bestaande toilet van Verkenners lokaal en Verkensters lokaal werden afgebroken en de tussen muur naar de keuken werd verwijderd. Weer tegels/beton en zand er uit gehaald.

Het plafon in de gang werden nieuwe verlichting armaturen gemonteerd en twee beweging sensor geplaatst dus het licht gaat aan als je je in de gang beweegt, verder afgetimmerd, de tegels en de gele grond werden uit de keuken verwijderd.  Nieuwe muren werden opgemetseld al met al de keuken werd een keer zo groot.

De riolering werd gelegd en de sleuven werden gefreesd alles wat in de muur moest werd gemonteerd. Zoals gas leiding en enkele water leidingen, dit was veel werk om dat allemaal volgens tekening aan te leggen. Stukadoor heeft de muren glad gesmeerd nu moeten we enkele dagen wachten want de muren moesten drogen. Ondertussen het plafon in de gang verder afgemaakt. Ook werd er in de elektrische meter kast het een en ander aangepast. De buiten verlichting werd aangepast, het hout hok en een schakelaar om het water buiten aan en uit te schakelen.

Aan de meterkast wordt nog volop gewerkt dit komt omdat de ander werkzaam heden niet zonder licht en spanning kunnen werken. De waterput / luik bij de voordeur moest wat zakken dit is met een slijpschijf gebeurd, na ongeveer 30sec was het een grootte stof wolk ondank de ventilatoren dit het stof naar buiten moesten blazen. De beton wordt gestort altijd een belevenis hoe dat gaat zo 3,5m³ beton door een slang de keuken en het staflokaal en een deel van de gang vol blubberen en zorgen dat we niet te hoog uit komen. De tegels in de keuken en toilet geplakt en gevoegd, verder daarna alle gas en water en Electra gemonteerd. Aanrechtbladen geplaatst en afzuigkap, gelukkig niet door leiding geboord en alles werk goed na getest te zijn door een deskundige.

Ondertussen is het wel januari 2013.

Daarna moeten er nog heel veel kleine maar niet onbelangrijk werkzaam heden gebeuren. De meterkast is nog een spinnenweb maar daar komen de deskundige wel uit. Ondanks de overlast heeft de groep gewoon gedraaid in lokalen die PICT0040dan weer werkplaats of pauze lokaal of een opslag van bouw materialen waren ( bedankt hiervoor )

Al deze klussen zijn uit gevoerd volgens de technische tekening van ons bouwteam en gemaakt door een heleboel vrijwilligers en het klussen team van af 10 januari 2012 tot 12 februari 2013. Er kan geschilderd worden dus ouders/leiding wie tijd heeft en een kwast kan vast houden meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maar we zijn nog niet klaar want er wacht ons ook nog het buiten gebeuren: Bij de voordeur een stalen rooster om je voeten af te vegen en de tegels worden opgehoogd. 

Met vriendelijke Scouting groet

Leo Wolf             ( klussen team )

 

Voor alle foto's van de verbouwing van de keuken en gang klik hier