Zenden, solderen en contacten met andere scouts tijdens de JOTA 2012

CIMG0336Op 19-20-21 Oktober was het zover. De Jamboree On The Air ofwel JOTA. Een activiteit welke elk jaar gehouden wordt tijdens het 3e weekend van Oktober. Doormiddel van zendaparatuur maken Scouts over de hele wereld contact met elkaar. Ook de Wielewaal was dit jaar weer van de partij.

 Dit jaar was het voor de Wielewaal anders dan de afgelopen jaren. De organisatie had gekozen voor een nieuwe verfrissende aanpak. Op vrijdag verzamelden rond 19.30 uur de Explorers zich op de blokhut. Nadat ze geholpen hadden met de opbouw en de tenten hadden staan begonnen ze met het solderen van hun printjes. Voor de ene ging dit makkelijker dan de andere maar uiteindelijk had iedereen hem op tijd af want om 22.00 uur begon het regiospel "Black Jack".

De Explorers werden over 2 landrovers verdeeld en startte met een nachtelijke puzzeltocht. Doormiddel van allerlei aanwijzingen, puzzels over de zender kwamen ze bij verschillende posten waar allerlei opdrachten gedaan moesten worden. De ene groep ging dit makkelijker af dan de andere maar met veel lol en logisch nadenken kwamen ze een heel eind. Dit spel duurde nog tot vroeg in de morgen.

Op zaterdag was het topdrukte op de blokhut. Alle speltakken waren vertegenwoordigd. De Scouts kwamen rond 09.30 uur aan. Zij konden gelijk hun tenten op gaan zetten want ook zij bleven nu slapen op de blokhut. Nadat om 10.00 uur de Bevers en de Welpen en welpen zich ook gemeld hadden op de blokhut was het tijd om met z'n allen te gaan openen. De vlag werd gehesen in de kampvuurcircel en er werden een aantal regels uitgelegd. Tijdens de opening kwam ineens Nienke in paniek aangerend. Ze had geen bereik meer met haar telefoon, geen internet meer op haar pc. De communicatie was weg gevallen. Ze vroeg of iedereen kon helpen deze terug te vinden.

Doormiddel van allerlei opdrachten konden ze munten verdienen waarmee de communicatie terug kwam. Zo werd er gezonden met andere scoutinggroepen, rondgelopen met de camerhelm, zelfs een heus angrybird spel was er in het 5 minuntenbos in elkaar gezet. Voor de Scouts stond natuurlijk ook het soldeerprojectje op het programma. De Explorers hebben allerlei opdrachten gedaan bij andere scoutinggroepen deze dag.CIMG0348

De dag ging erg snel voorbij, het was ondertussen alweer half 5 en dat betekende dat het voor de Bevers en Welpen tijd was om naar huis te gaan. Voor de Scouts en Explorers had de kookstaf een heerlijke maaltijd in elkaar gezet welke er dan ook goed in ging.

Nadat alle buikjes vol waren was het tijd voor een spannend avondspel. De Scouts en Explorers werden in groepjes verdeeld door de wijk jagerhoef en moesten daar sluipend bij allerlei posten terecht komen waar ze een opdracht moesten doen. Wanneer deze goed was kregen ze een nieuwe locatie waar ze daarna heen moesten. Een avond vol bedrijvigheid en veel lol. Na het avondspel hebben de Explorers nog een dropping gelopen en was het voor de leiding nog tot in de late uurtjes gezellig bij het kampvuur.

De zondag stond iedereen lekker op tijd op, er werd lekker ontbeten en daarna was het tijd om alweer op te ruimen en naar huis te gaan. Het was een super leuke en gezellige JOTA. Organisatie bedankt.

Ga hier snel naar de fotopagina voor alle foto's van dit weekend. 

Interesse? Kom kijken!

TijdVoorAvontuur2